Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe generatie impactbrekers voor de recyclagesector

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwe generatie impactbrekers voor de recyclagesector

De Van Laecke Group introduceert de Terex Finlay I-120 op de markt. Deze nieuwe impactbreker met hoge capaciteit is de jongste aanwinst in het uitgebreide gamma van breek- en zeefinstallaties. Met zijn 38 ton is de machine een interessante combinatie van capaciteit en mobiliteit, want de volledige configuratie kan in één transport vervoerd worden.

Deze krachtpatser wordt aangedreven door een Scania DC9 Stage IV-dieselmotor met 294 kW/400 pk. Als brekerkamer werd gekozen voor de Terex CR038 met halfopen rotor en volledig hydraulisch instelbare breekplaten. Deze tweede generatie I-120 beschikt over een bunker van 8 m³ die volledig hydraulisch inklapbaar is voor transport.

De bunker werd ontworpen met gebogen hoeken, om het vastklitten van kleverig materiaal in recyclingtoepassingen tegen te gaan. Daarnaast heeft de machine een heavy-duty vibrerende invoertafel en een volledig onafhankelijke, geïntegreerde voorzeef. Voor een perfect eindproduct is het tevens mogelijk de nieuwe impactbreker, zowel voor sloop- als voor recyclagetoepassingen, te voorzien van een nazeef en een terugvoerband. In deze RS-uitvoering weegt de machine 49 ton.

Wingplates

Met de Terex Finlay I-120 kan de Van Laecke Group een impactbreker aanbieden op maat van de recyclingsector. Terex Finlay bouwde dan ook, in samenwerking met het technische team van de Van Laecke Group, tien recycling-features in zijn nieuwe impactbreker. Optioneel kan men kiezen om wingplates op de voedingsbunker te plaatsen om het laden van de machine aan de kopzijde mogelijk te maken. Er kan gebruik gemaakt worden van de afzonderlijke voorafzeving van 2.400 mm op 1.200 mm om een grote hoeveelheid fijn materiaal te verwerken. Deze voorafzeving kan in verschillende uitvoeringen zoals vingers, bofor bars of punchplate worden geleverd.

In het hart van de breker vindt men een zware rotor van 1.033 mm op 1.100 mm. Door deze zware uitvoering wordt meer energie ontwikkeld tijdens het breken, waardoor onbekende capaciteiten gehaald kunnen worden. De zware rotor start probleemloos met de speciaal ontwikkelde Desch Revox-koppeling, die er o.a. voor zorgt dat er geen overbodige slijtage aan de koppeling of de riemen is. De rotor werd optimaal gepositioneerd in het brekerhuis, waardoor het materiaal en vooral ook ijzer makkelijk door de breker gaat.

Trilgoot

De trilgoot onder de breker werd op een hoek van 14° geplaatst om een snelle evacuatie van het gebroken en het bypass-materiaal te garanderen. Boven de hoofdtransportband werd een tunnel gebouwd om te voorkomen dat metaal en wapening zich vasthaken onder het motorcompartiment.

De vlakke, 1300 mm brede hoofdtransportband heeft een dubbele hydraulische aandrijving om hoge tonnages aan te kunnen en toch een goede werking van de magneet te kunnen garanderen. De hoofdtransportband kan bovendien hydraulisch zakken om eventuele blokkades los te krijgen. Op de RS-versie zorgen blower units voor het verwijderen van de lichte delen uit de overmaat van de zeefbox.

Bijkomend voorziet de Van Laecke Group de mogelijkheid om een eigen permanente magneet te plaatsen voor een nog betere verwijdering van het ferro-materiaal.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische[…]

02/05/2021 | MaterieelCaterpillar
Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Meer artikels