Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe fase in stadiondossier Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe fase in stadiondossier Mechelen

Voetbalclub Racing Mechelen heeft dringend nood aan nieuwe accommodatie, bij voorkeur op de huidige site. Het stadiondossier rond de club gaat nu een nieuwe fase in door de introductie van een ruilovereenkomst. De stad Mechelen wordt eigenaar van het perceel Racing (tribune en hoofdveld), het perceel Abeel komt in handen van IBO/Investpro. Door deze ruil wordt de stad eigenaar van de totale Oscar Vankesbeecksite en verleent ze erfpachtrecht aan Racing Mechelen. De voetbalclub kan zich zo focussen op de eploitatie en herontwikkeling van de site. De duurtijd en vergoeding van de nieuwe erfpacht – met stadion en jeugdterreinen – wordt afgestemd op de reeds lopende overeenkomst. Zo heeft Racing Mechelen erfpachtrecht over de ganse site tot 31 mei 2112. Bijkomend geeft de stad ook een voorkooprecht aan de club.

Bij de perceelruil was er een financieel verschil in het voordeel van de stad. Om dit verschil bij te passen, vraagt het stadsbestuur aan IBO/Investpro om voor dit budget sociale (huur)woningen te realiseren. Deze zullen ontwikkeld worden in project Nieuw-Noord, waar Resio operationeel is als ontwikkelaar. Het gaat over 14 sociale woonunits van IBO/Investpro, waarbij Resio bereid is het aantal te verhogen naar 16. De realisatie gebeurt in principe in samenwerking met Sociaal Verhuurkantoor Mechelen en Woonpunt Mechelen.
 
Racing Mechelen investeert in de nieuwe infrastructuur zonder financiële tussenkomst van de stad. Mogelijk komt de club wel in aanmerking voor infrastructuursubsidies via Sport Vlaanderen. De bedoeling is om een stadion voor ongeveer 4.000 toeschouwers neer te zetten. Voor sportieve en recreatieve doeleinden komen er logistieke lokalen, een jeugdbar, sociale infrastructuur, een kledijwinkel, een supporterscafé, vergaderzalen, een fanshop, een restaurant en een parking. 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels