Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe editie Oproep WinVorm

De provincie West-Vlaanderen, de intercommunales wvi en Leiedal en de Vlaamse bouwmeester gaan op zoek naar ontwerpers voor 12 opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen.

De WinVorm-oproep is een selectieprocedure die gebaseerd is op het principe van een architectuurwedstrijd en moet de West-Vlaamse publieke overheden ondersteunen bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams voor hun projecten op het vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

22 opdrachten

De vorige vijf oproepen (sinds de zomer van 2012) waren succesvol. In totaal stelden zich bijna 450 ontwerpers kandidaat voor 22 opdrachten. Momenteel zijn de ontwerpers van de vorige opdrachten aan de slag voor de uitwerking. Het is de bedoeling om de 'Oproep WinVorm' tweemaal per jaar te organiseren.

Het voornaamste verschilpunt met de open oproep op Vlaams niveau is de sterke lokale verankering. De opdrachtgevers (vooral West-Vlaamse lokale overheden en besturen) worden vanuit West-Vlaanderen ondersteund en begeleid, er wordt ter plaatse vergaderd en de procedure wordt zo kort mogelijk gehouden.

Heel diverse opdrachten

De opdrachten zijn heel divers: van de buiteninrichting van het bezoekerscentrum Doornpanne in Koksijde en de vernieuwing van onder meer de dorpskern van Spiere, een veiligheidsgebouw in Knokke-Heist en de Sint-Maartenskathedraal in Ieper tot het ontwikkelen van een buitenschoolse kinderopvang en sociaal huis in Kortemark, een ontmoetingscentrum in Pervijze, een ontmoetingsruimte in Ter Hand in Wervik, een dorpshuis in Bossuit en een groene ruimte in Roeselare, het herbestemmen van een oude schoolsite in Pittem en een strategisch onderzoek in Rumbeke.

Ontwerpers en ontwerpteams kunnen zich via www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm tot 2 maart inschrijven voor één of meer opdrachten. De selectie van de ontwerpers gebeurt in het voorjaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed. Er wordt gemikt op projecten van een kleinere schaalomvang met een maximum ereloon van 200.000 ' zonder btw. Het gaat om projecten met een investeringsbedrag van maximum 2 miljoen '.

Selectie Winvorm

Ontwerpers kunnen ook kandideren voor projecten onder de formule 'Selectie Winvorm' (maximaal ereloon van 85.000 '). Hierbij worden ontwerpers in eerste instantie vergoed om een uitgebreide offerte en visie op het project te presenteren. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

De stad Leuven wil de hinder voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers bij bouwwerven beperken en werfomgevingen verkeersveiliger maken. Hiervoor werd een nieuw protocol uitgewerkt dat voortaan zal deel uitmaken van de vergunning voor de[…]

23/10/2021 | VeiligheidLeuven
Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel