Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe directieleden Regie der Gebouwen

Het directiecomité van de Regie der Gebouwen krijgt twee nieuwe leden. Jan Mathu (51) wordt directeur van de Stafdiensten en Gert Jansens (42) wordt directeur-generaal van de Operationele diensten. Hun mandaat loopt zes jaar.

Jan Mathu werkt sinds 1989 bij de fod Mobiliteit en Vervoer, waar hij verschillende functies uitvoerde, en sinds 2011 als adviseur-generaal bij de stafdienst Budget, Beheerscontrole en Logistiek, als facility manager en als hoofd van de cel Overheidsopdrachten en de centrale Aankoopdienst. Als projectmanager New Ways of Working was hij de jongste drie jaar verantwoordelijk voor het invoeren van het Nieuwe Werken bij de fod Mobilteit en Vervoer en werkte hij zeer nauw samen met de Regie der Gebouwen.

Burgerlijk ingenieur-architect Gert Jansens begon zijn loopbaan bij de KU Leuven als wetenschappelijk medewerker. In 2003 trad hij in dienst bij de Regie der Gebouwen, waar hij sinds 2012 de operationele dienst Vlaanderen Regio Oost (bevoegd voor Vlaams-Brabant en Limburg) leidt. De voorzitter van het directiecomité van de Regie der Gebouwen is administrateur-generaal Laurent Vrijdaghs. Marie-Caroline Pardon is directeur-generaal Klantenbeheer.

Het directiecomité waakt erover dat de algemene werking, de behoeften van de klanten en het operationeel en financieel verantwoorde vastgoedbeheer het uitgangspunt vormen voor alle activiteiten van de Regie der Gebouwen. Het beslist onder meer over alle aangelegenheden inzake de interne organisatie. De Regie der Gebouwen, opgericht in 1971 als een parastatale A, staat in voor de huisvesting van de federale overheidsdiensten en houdt het federale architecturale patrimonium in stand. De Regie beheert ongeveer 7,3 miljoen m² verspreid over zo'n 1.150 gebouwensites. Hiervan zijn 809 sites eigendom van de federale staat (4,6 miljoen m²) en worden 348 sites gehuurd (2,8 miljoen m²). De Regie der Gebouwen stelt 900 mensen tewerk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen