Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe directeur voor Aquafin

Nieuwe directeur voor Aquafin

Jan Goossens wordt vanaf 1 oktober algemeen directeur bij de Vlaamse waterzuiveraar Aquafin. Hij zal de leiding van het bedrijf overnemen van gedelegeerd bestuurder Luc Bossyns, die Aquafin de voorbije zestien jaar op de kaart zette en zich uit de dagelijkse bedrijfsvoering terugtrekt. Luc Bossyns blijft bestuurder van Aquafin en dochteronderneming Aquaplus, die zich richt op de Vlaamse industrie en buitenlandse overheden. Jan Goossens is momenteel algemeen directeur van Industrial Services nv.

'Jan Goossens is aangezocht om de toekomstige uitdagingen voort aan te pakken. Onze ambitie is om ons partnerschap met het Vlaamse Gewest en de gemeenten voort uit te breiden. Jan Goossens is daarvoor de juiste persoon. Luc Bossyns wist de voorbije jaren het vertrouwen van opdrachtgevers, partners en financiers te bestendigen, waardoor Aquafin uitgroeide tot een bedrijf met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde en een kenniscentrum voor de hele waterzuiveringscyclus', verklaart Erik Matthijs, voorzitter van de raad van bestuur.

'In de eerste plaats is dat uiteraard de sanering van resterende lozingspunten van huishoudelijk afvalwater op de waterlopen. Tegelijk zie ik op het gebied van waterbeheersing een grotere rol voor Aquafin. De hemelwaterplannen die Aquafin met zijn terrein- en projectkennis uitwerkt voor de gemeenten slaan aan. Ik reken op Jan Goossens om die piste voort uit te diepen. De wateroverlast van de voorbije maanden laten er geen twijfel over bestaan dat de toegevoegde waarde groot is voor Vlaanderen. Een ander focuspunt is de uitbouw van een financieel haalbaar, doorgedreven vermogensbeheer. De miljarden die Vlaanderen heeft geïnvesteerd in de bestaande zuiveringsinfrastructuur kunnen alleen optimaal renderen als jaarlijks voldoende wordt geïnvesteerd in structureel onderhoud van het patrimonium', verklaart Matthijs.

Jan Goossens heeft een ruime ervaring in gelijkaardige functies bij Industrial Services bv, een Nederlands dochterbedrijf van Groep van Gansewinkel, dat industriële onderhoudsdiensten levert aan de chemie-, energie- en offshore-sector, en bij Marpobel nv, een verwerkingsinstallatie in de Antwerpse haven waar sterk verontreinigde spoelwaters worden gezuiverd.

'Als doctor in de chemie en met mijn professionele achtergrond voel ik me zeker verwant met het proces van waterzuivering. De sector zelf is eerder nieuw en ik wil het bedrijf en zijn mensen, maar ook de Vlaamse beleidsorganen, administraties en sectororganisaties door en door leren kennen, om de bedrijfsvoering- en processen voort op hun noden af te stemmen. Ik voel me overigens zeer thuis in het businessmodel waar Aquafin voor staat', aldus Jan Goossens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen