Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Bart D’hont (links) gaf de directeursfakkel door aan Ronny Smismans. (c) Willemen Construct

Ronny Smismans (51) volgde recent Bart D’hont (48) op als algemeen directeur van bouwbedrijf Willemen Construct. Die laatste kiest na een carrière van 25 jaar bij de bouwgroep voor een nieuwe uitdaging. Samen met deze wissel aan de top stelt Willemen Construct ook een nieuw strategieplan voor dat het bedrijf klaarstoomt voor de toekomst.

 

Afscheidnemend directeur Bart D’hont heeft een lange staat van dienst bij het Mechelse familiebedrijf en doorliep er sinds 1995 verschillende functies. In het najaar van 2016 werd hij algemeen directeur van Willemen General Contractor. Sinds de samensmelting met Kumpen in de zomer van 2018, was Bart D’hont algemeen directeur bij fusiebedrijf Willemen Construct.
 
Bart D’hont blikt tevreden terug op zijn tijd bij Willemen. “Het familiale karakter van het bedrijf, de persoonlijke aanwezigheid en betrokkenheid van Johan, Tom en Bram Willemen, maakten het bedrijf voor mij als een thuis. Natuurlijk is het niet eenvoudig om zo’n fijn ‘nest’ te verlaten. Maar ik voelde de nood om iets nieuws te starten. Ik kan vandaag met een gerust hart de fakkel doorgeven, wetende dat het bedrijf bij Ronny en mijn andere collega’s in goede handen is”, zegt Bart D’hont.
 
De opvolger van Bart D’hont komt uit de eigen rangen. Ronny Smismans is sinds 2018 actief bij Willemen Construct. Tot voor kort was hij directeur Bedrijfsbureau en leidde hij ook de afdeling Integrale Projecten. Voorheen was hij actief bij ontwikkelaar Ghelamco en technologiebedrijf Barco.
 
Ronny Smismans wordt verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid van Willemen Construct. Hij doet dit samen met commercieel directeur Guy Gillijns, operationeel directeur Jörgen Bornauw en directeur Tender en Projectondersteuning Philippe Vrancken.
“We zijn blij dat we de opvolger van Bart binnen het eigen bedrijf vonden. Samen met Bart en de directieleden stippelde Ronny de voorbije maanden een vernieuwende strategie uit voor Willemen Construct. Nu is het aan hem om ze uit te voeren”, aldus Tom Willemen, CEO van Willemen Groep.
 
“We staan voor een grote uitdaging om Willemen Construct de komende jaren verder te laten groeien tot bouwpartner en kennispartner die innovatieve en complexe projecten op een efficiënte, snelle en veilige manier uitvoert voor zijn klanten. Samen met het directieteam en alle medewerkers ben ik er klaar voor om onze strategische visie in de praktijk om te zetten. Er ligt heel wat op tafel en we hebben er zin in”, aldus een enthousiaste Ronny Smismans.
 
Het nieuwe strategisch plan kreeg de naam CONSTRUCTief blauw, een knipoog naar de bedrijfsnaam, de kleur van de bouwstenen in het logo, de manier van samenwerken en het ‘blue ocean’ strategiemodel. Het plan biedt een antwoord op een aantal uitdagingen van de bouwsector zoals de schaarste op de arbeidsmarkt, de complexere regelgeving, de digitalisatie, de prijsdruk, de circulariteit en modulair bouwen.
 
Het antwoord van Willemen Construct versterkt de focus op drie domeinen: de klant, de eigen mensen en het product. “De essentie van de strategie draait rond een versterking van de focus op de meerwaarde die we aan de klant bieden. Dit houdt in dat al de afdelingen samen als één geheel met en voor de klant denken om zijn wensen te vertalen naar een bouwwerk waar hij en wij trots op zijn. Dit noemen we intern klantgerichtheid en value engineering, waarbij samenwerken, innovatie en kennisdeling de sleutelbegrippen zijn”, legt Ronny Smismans uit.
 
Om die meerwaarde te bereiken zet Willemen Construct sterk in op innovatieve bouwmethodes en materialen om ook complexe, toekomstbestendige gebouwen kostefficiënt en binnen de vooropgestelde termijn te realiseren. Het bedrijf focust daarbij ook op de eigen medewerkers die door hun betrokkenheid, ervaring en kennis de klant zodanig ontzorgen dat het bedrijf voor hem de voorkeurspartner is.
 
“Op die manier zetten we in op een echte conflictvrije samenwerking tussen de bouwpartners waarbij je je samen goed organiseert en inzicht geeft in hoe je werkt en hoe je prijs tot stand komt, waardoor je als team onoverwinnelijk wordt. Dit noemen we ketensamenwerking”, aldus Smismans.
 
Om deze vernieuwende manier van werken mogelijk te maken heeft Willemen Construct een aantal afdelingen en diensten anders georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld geen strikte scheiding meer tussen calculatie, werkvoorbereiding en -uitvoering. “Ook hier is samenwerking de sleutel. Heel wat van onze bouwpartners schrijven nu al enthousiast mee aan dit verhaal dat bouwen niet alleen efficiënter, maar ook fijner maakt”, besluit Ronny Smismans.
 
Willemen Construct is als algemene aannemer gespecialiseerd in de bouw van gebouwen, zowel nieuwbouw als renovatie, en heeft klanten uit zowel de openbare als de private sector. Vanuit het hoofdkantoor in Mechelen en haar vestiging in Hasselt, realiseert het bedrijf bouwprojecten in gans België en in de buurlanden.
 
Momenteel werkt Willemen Construct onder meer aan het toekomstige vakantiepark Terhills in Maasmechelen en aan de totale make-over van het Westland Shopping Center in Anderlecht Willemen Construct maakt deel uit van de business line Bouw van Willemen Groep, stelt in totaal 240 mensen tewerk en realiseert een jaarlijkse omzet van 150 miljoen €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

CEO Hein Dirix (l.) en human resources manager Manuel Moral van SPIE Belgium, mochten voor de tweede opeenvolgende keer de hoofdprijs in de categorie ‘Jongerenintegratie en begeleiding in het professionele traject’ van de[…]

18/09/2021 | award
Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels