Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe designradiatoren van Vasco

Nieuwe designradiatoren van Vasco

Elektrische radiatoren conform de nieuwe Europese Ecodesign-richtlijnen en een multifunctionele designradiator in de badkamer. Met deze nieuwe ontwikkelingen tilt Vasco uit Dilsen zowel design als technologie opnieuw naar een hoger niveau met de lancering van Beams en  Bryce Mono en Niva Bath. Tijdens Batibouw kan je bij Vasco nog heel wat andere duurzame innovaties ontdekken voor een comfortabel binnenklimaat.

Ultraminimalisme

Dat klimaatregeling kunst kan zijn, bewees Vasco al eerder met Bryce en Beams – twee topdesigns van huisontwerper Wim Segers die vlot hun weg blijven vinden naar eigentijdse interieurs. Vandaag brengt Vasco van beide radiatoren een ultraminimalistische versie op de markt: Beams Mono en Bryce Mono.

Het enige wat je nog ziet is het aluminium profiel. De collector is aan het zicht onttrokken, de ventielset werd weggewerkt, de ophangingen zijn geïntegreerd. Dat neemt niet weg dat achter deze verticale radiatoren een sterk staaltje techniek schuilt. Van de gekoppelde profielen van Beams blijft in de Mono-versie slechts één profiel over met een breedte van 150 mm. Voor eenzelfde strakke look werden bij Bryce alle tussenprofielen weggelaten en de twee buitenprofielen aan elkaar gekoppeld. Het resultaat zijn de meest minimalistische radiatoren die ooit uit de Vasco-fabriek kwamen en vormen het summum van eenvoud én architecturale vrijheid. Elk profiel kan immers los van elkaar aan de wand bevestigd worden. Eén, twee, drie of meer profielen in één kleur of verschillende tinten? Beams Mono en Bryce Mono geven je alle speelruimte voor een persoonlijk interieur. Ook de temperatuurregeling is heel flexibel, via de internetgestuurde Vasco Climate Control-app (ideaal voor nieuwbouw of totaalrenovatie) of via een individuele thermostaatknop (discrete inbouwbox). Daarbij kan je zelfs de profielen afzonderlijk aansturen.

Design en functionaliteit

Vasco staat niet alleen gekend om zijn design en technologie, maar ook voor zijn innovatieve en eigenzinnige manier van denken. Wat als we nu eens afstapten van de trend om verwarmingstoestellen zo dicht mogelijk tegen de muur te monteren? En hoe maak je van een badkamerradiator nét iets meer dan een stijlvolle warmtebron? Waren vragen die de designers zich stelden.

Zo ontstond de nieuwe Niva Bath, geïnspireerd op de succesvolle Niva-radiator. Deze  staat verder van de wand (27 cm) waardoor aan de achterzijde van de radiator extra ruimte voor meer functionaliteit ontstaat. Vasco ontwikkelde een slim ontwerp met geïntegreerde accessoires: een kapstok en leggers. Enkel de onderste brede legger en de inox steun moeten aan de wand bevestigd worden. Je bepaalt zelf of je één of twee extra leggers toevoegt.

Verwarmen en koelen

Met de nieuwe Niva ventilo-convector houdt Vasco zijn reputatie voor totaalcomfort hoog. Zo kan je snel en energiezuinig verwarmen of koelen: bijvoorbeeld in de winter de temperatuur optrekken van 18°C naar 22°C of in de zomer doen dalen van 28°C naar 24°C. De Niva ventilo-convector heeft zijn nut in elke leefruimte, maar door zijn korte reactietijd leent hij zich bij uitstek voor verkoeling in slaapkamers tijdens warme zomernachten.

Deze ventilo-convector werd ontworpen op basis van het design van de succesvolle Niva-collectie. Zo brengt Vasco design en comfort opnieuw samen. Met oog voor detail én zonder geluidsoverlast, want de ventilo-convector past zijn toerental automatisch aan: hoe dichter bij de gevraagde temperatuur, hoe trager de ventilator zal draaien. De Niva ventilo-convector werkt ook perfect in combinatie met een warmtepomp.

Elektrisch verwarmen

Sinds 1 januari gelden nieuwe Europese Ecodesign-normen om het energieverbruik van elektrische toestellen te bewaken. Zo moeten elektrische radiatoren voortaan beschikken over een aantal energiebesparende functies. Vasco anticipeerde hier al op met een nieuwe reeks elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde Blower, een snelle en efficiënte verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt (eigen vermogen van 1.000 watt) en zich dankzij de ingebouwde bewegingssensor automatisch afstemt op je leefpatroon.

Met E-Volve zet Vasco zijn duurzame innovatiereeks nu voort. Deze nieuwe regeling voor elektrische badkamerradiatoren combineert een discrete vormgeving met energetische topprestaties. De weekprogrammering en openraamdetectie zijn enkele voorbeelden van de energiebesparende functies. Het kernidee is simpel: zo energiezuinig mogelijk verwarmen. Zo schakelt de radiator bij een plotse temperatuurdaling automatisch naar een lagere stand. E-Volve is ook verkrijgbaar in een RF-kit (radiofrequentie) met draadloze afstandsbediening en een RF-ontvanger, discreet gemonteerd onder de radiator.

Ook de bestaande elektrische paneelradiatoren van Vasco kregen een grondige update. Het volledige E-Panel-assortiment beschikt voortaan over een regeling met o.a. weekprogrammering en openraamdetectie. Bovendien wordt het verticale gamma uitgebreid met vier extra vermogens. Met deze totale update van het elektrische aanbod brengt Vasco maximaal comfort met minimaal energieverbruik in het hele huis. Zowel de bestaande Blower als nieuwkomers E-Volve en E-panel zijn helemaal conform de nieuwe Ecodesign-eisen vanaf 2018.

Nieuwe J-beugelbevestiging

De thermostaatknop links of rechts op je radiator? Voortaan is een gemakkelijke oplossing beschikbaar. Door de nieuwe bevestigingen – voor de Superia-radiatoren Super 6 Design, Central Design en Central Line, kan je de radiator eenvoudig omdraaien en de thermostaatknop rechts of links monteren.

Net zoals de designradiatoren van Vasco kunnen ook de horizontale en verticale paneelradiatoren van Superia uitgerust worden met praktische handdoekbeugels om handdoeken te drogen. Afhankelijk van het type radiator zijn de handdoekbeugels beschikbaar in standaard wit, inox of chroom.

Slimme app

Meer comfort en minder energie? Met het Vasco Climate Control-regelsysteem en de bijhorende gratis app voor iOS en Android, hou je je energiefactuur laag door radiatoren, vloerverwarming en ventilatie zo efficiënt mogelijk aan te sturen. De app is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande installaties, en zelfs voor geïnstalleerde niet-Vasco-radiatoren en -vloerverwarming.

Met de intuïtieve Climate Control van Vasco is het volledige binnenklimaat van je woning op afstand regelbaar. Het systeem houdt rekening met de lokale weersomstandigheden en met eerdere metingen en instellingen van de gebruikers. De technologie is cloud-gebaseerd, zodat je altijd en overal kan inloggen om het binnenklimaat te controleren of bij te sturen. Het enige wat je nodig hebt, is de Vasco Gateway om de koppeling te maken met het internet. De rest van de installatie kan je naar wens opbouwen met verschillende modules per productgroep (radiatoren, vloerverwarming, Vasco-ventilatie).

Vasco, Paleis 12, stand 101

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels