Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe compensatiepremie van 3.000 €

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe compensatiepremie van 3.000 €

De Vlaamse regering heeft beslist dat er een compensatiepremie komt voor handelszaken die niet moesten sluiten van de overheid, maar toch hun omzet grondig zien teruglopen. De premie bedraag 3.000 € en wordt eenmalig uitbetaald aan de getroffen zelfstandigen  als hun omzet tussen halfweg maart en eind april met minstens 60% is gedaald.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt met dit nieuwe plan tegemoet aan een aantal sectoren die tot nog uit de boot vielen voor het verkrijgen van een compensatiepremie, maar die toch grote verliezen lijden.

Het gaat bijvoorbeeld om schilders en loodgieters die enkel dringende herstellingswerken kunnen uitvoeren, maar ook om mensen die actief zijn in de evenementensector of catering en om kinesitherapeuten of logopedisten.

Net zoals bij de hinderpremie van 4.000 € voor winkels en bedrijven die moesten sluiten, kiest de regering dus voor een vast of forfaitair bedrag, en niet voor een som die meegaat met de grootte van het bedrijf.

Ook zelfstandigen in bijberoep kunnen van de premie genieten, als ze de volledige sociale bijdragen betalen. Zelfstandigen in bijberoep met een inkomen tussen 7.000 en 14.000 €, kunnen de helft van de premie krijgen (1.500 €) op voorwaarde dat hij of zij niet voor meer dan 80% als werknemer aan de slag is.

Bedrijven met verschillende zetels kunnen maximaal vijf premies combineren.  De aanvraag voor de premie zal via Vlaio gebeuren, waar nu ook al de hinderpremie online kan worden aangevraagd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nog steeds wanbetaling voor één op de tien facturen

Nog steeds wanbetaling voor één op de tien facturen

De betaalhygiëne tussen ondernemingen onderling (B2B) en tussen overheid en ondernemingen (G2B) gaat er algemeen op vooruit. Tot zover het goede nieuws. Want ondanks de verbetering wordt nog steeds één op tien facturen[…]

Vlaanderen en Brussel indexeren kilometerheffing op 1 juli

Vlaanderen en Brussel indexeren kilometerheffing op 1 juli

NAV vraagt hervorming btw-landschap

NAV vraagt hervorming btw-landschap

Minder aanvragen voor slooppremie

Minder aanvragen voor slooppremie

Meer artikels