Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe collectie duurzame veiligheidskleding

Mascot pakt dit najaar uit met een nieuwe collectie gecertificeerde veiligheidskleding. De Safe Supreme bestaat uit negentien nieuwe producten, die door de vele functionele details zeer geschikt zijn voor bouwbedrijven en de weg- en waterbouw. De producten zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20471 en verkrijgbaar in zes verschillende tweekleurige combinaties met als basiskleur fluorescerend geel, oranje of rood. De contrastkleuren zijn donker en zitten op de plaatsen waar de kleding het meest aan vuil wordt blootgesteld.

De Safe Supreme-collectie is zeer comfortabel en duurzaam. Door een innovatieve weving is de binnenkant van de broeken, de korte broeken en de overalls voornamelijk gemaakt in zacht katoen en de buitenkant in duurzaam polyester.

Op plaatsen die veel aan slijtage onderhevig zijn, zoals op de zakken, knieën en manchetten, zitten Cordura-versterkingen. Cordura is zeven keer sterker dan katoen en daardoor wordt de levensduur van de producten verhoogd. Bovendien zijn de zomen versterkt en op verschillende plaatsen hebben de broeken, shorts en overalls drievoudig gestikte naden.

Er komen volledig nieuwe soepele tops met EN ISO 20471-certificering: een nieuw thermojack, een thermobodywarmer, een gewatteerde hoodie en een softshell, die geschikt zijn voor werk bij variërende temperaturen en tijdens verschillende jaargetijden. De t-shirts en sweatshirts in deze collectie zijn voorzien van elastische reflecties voor een optimale bewegingsvrijheid.

Omdat de broeken in deze collectie in drie verschillende beenlengtes en tot zeventien verschillende taillematen per beenlengte verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt voor alle medewerkers. Bovendien kan de beenlengte van de broeken door het losmaken van de rode stiksels aan de binnenkant eenvoudig met 3 cm worden verlengd.

Wie de hoogste veiligheidsklasse EN ISO 20471 nodig heeft, krijgt twee mogelijkheden: een product met certificering klasse 3, of twee producten die samen certificering klasse 3 behalen. Het nieuwe, goedgekeurde lettersysteem van Mascot maakt het eenvoudig en overzichtelijk om de verschillende klassen te combineren om klasse 3 te behalen. Het systeem zorgt ervoor dat de werknemers altijd gekleed gaan in de juiste veiligheidsklasse.

De Safe Supreme-collectie onderscheidt zich door haar moderne, ergonomische design, gecombineerd met vele nieuwe functies. De diagonale reflecties zorgen voor een sportieve uitstraling. Doordat de nieuwe kleurencombinaties passen bij de rest van het assortiment zijn er tal van mogelijkheden om deze collectie te combineren met de ongeveer zeshonderd andere producten uit het Mascot-assortiment.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen