Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe CEO voor Matexi

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwe CEO voor Matexi

(c) Matexi

Olivier Lambrecht wordt vanaf mei de nieuwe CEO van buurtontwikkelaar Matexi. Gaëtan Hannecart blijft actief als aandeelhouder, bestuurder en voorzitter van het investeringscomité van Matexi. Hij zal zijn jarenlange ervaring gebruiken om zich nog meer toe te leggen op zijn rol als inspirator van de visie en de strategie van de onderneming. Ook de verdere geografische expansie van het bedrijf hoort daar bij.
"Matexi is een financieel sterk bedrijf, met een stabiel familiaal aandeelhouderschap, een hoog aangeschreven raad van bestuur en een zeer competent en slagkrachtig team. Met Matexi dragen we bij tot de belangrijke maatschappelijke uitdaging om iedereen een warme thuis te bieden, in een aangename buurt met voldoende groen en voorzieningen”.
 
“De familiale aandeelhouders, de raad van bestuur en ikzelf zijn meer dan ooit ambitieus voor Matexi en willen versneld doorgaan op de ingeslagen weg. Daarom vinden we het belangrijk om Matexi verder te versterken met een zeer ervaren manager, die mijn rol van CEO zal overnemen. Dit moet mij toelaten om mij nog meer toe te leggen op de visie en de strategie van de onderneming”, legt Gaëtan Hannecart uit.
 
Vanaf de algemene vergadering op 5 mei 2021 zal Olivier Lambrecht de functie van CEO en de operationele leiding van Gaëtan Hannecart overnemen. In de komende weken zullen Hannecart en Lambrecht samen de overdracht voorbereiden om een vlotte overgang van het CEO-schap mogelijk te maken.
 
Lambrecht begon zijn carrière in 1993 bij Accenture. In 2005 stapte hij over naar AB InBev waar hij verschillende functies bekleedde op corporate en regionaal niveau, vooral in HR en Organisatie-functies. In 2015 stapte hij over naar The Kraft Heinz Company als vicepresident People & IT en de jongste drie jaar was hij Group Chief HR Officer en Transformation Officer bij Emaar, het grootste vastgoedbedrijf in Dubai, actief in community development, winkelcentra, hospitality en entertainment in het Midden-Oosten en Azië.
 
"Olivier heeft 25 jaar ervaring in consulting, in de FMCG-sector (Fast-Moving Consumer Goods) en de vastgoedsector, waarvan tien jaar internationale ervaring in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Olivier is een zeer ervaren people manager en zal een uitstekende CEO zijn. Ik verheug mij erop de operationele leiding van Matexi toe te vertrouwen aan iemand met de professionele en menselijke kwaliteiten als Olivier”, aldus Gaëtan Hannecart.
 
Gaëtan Hannecart startte bij Matexi in 1994. Op dat moment bestond de activiteit van de onderneming voornamelijk uit verkavelingen en sleutel-op-de-deur woningen. De Matexi-organisatie telde op dat moment 30 mensen en realiseerde een omzet van 20 miljoen €.
 
Vandaag mag Matexi zich de Belgische marktleider in buurtontwikkeling noemen. Vorig jaar verkocht het bedrijf 1.605 woningen, appartementen en bouwgronden en leverde het 1.205 woningen en flats op. Met 325 professionals werkt Matexi momenteel aan de ontwikkeling van 429 buurten in België, Luxemburg en Polen, realiseert het een omzet van zo'n 400 miljoen € en verschaft het tewerkstelling aan nog eens 3.000 indirecte arbeidskrachten.
 
Enkele bekende projecten van Matexi zijn onder andere Lamot in Mechelen, de Centrale Werkplaatsen in Leuven, 't Groen Kwartier en de Antwerp Tower in Antwerpen, Quartier Bleu in Hasselt, Tour Leopold in Evere, Les Promenades d'Uccle in Ukkel, de Leopoldskazerne in Gent, 4 Fonteinen in Vilvoorde, Campagne du Petit Baulers in Nijvel, Bétons Lemaire in Ottignies, I-Dyle in Genappe, Paradis Express in Luik, Kolska od Nowa in Warschau en Apartamenty Rogalskiego in Krakau.
Gaëtan Hannecart.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels