Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

Vanaf l.: Filip Dewaele, Sofie Spriet, Geert Berlamont en Stefaan Coucke.

© Marc Wallican

CEO Filip Dewaele van het gelijknamige vastgoedbedrijf geeft zijn functie door aan Sofie Spriet. Zelf wordt hij voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast wil de vastgoedmakelaar de komende vijf jaar zijn netwerk uitbreiden van 43 naar ongeveer 70 kantoren en tegelijk digitaal transformeren. Dat moet de groep in staat stellen om tegen 2026 de omzet te verdubbelen.
De ambitieuze plannen zorgen voor enkele veranderingen aan de top van de vastgoedgroep. Zo zal Filip Dewaele op 1 september na 14 jaar de fakkel als CEO doorgeven aan Sofie Spriet, de huidige COO van de groep. Sofie is 36, werkt inmiddels acht jaar voor Dewaele Vastgoedgroep en kent de werking van het bedrijf als geen ander. In 2013 ging zij aan de slag bij de groep als ‘head of legal’ en in 2015 trad ze toe tot het directieteam als COO.
 
“Een wijze collega zei me ooit: ‘bij Dewaele werk je niet voor het bedrijf, maar je bent er een deel van’. Dat beschrijft perfect de passie en samenhorigheid die onze groep kenmerkt. Elk van onze specialisten geeft dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten succesvol te maken met vastgoed. We zijn de jongste jaren enorm gegroeid en samen met Filip en alle collega’s heb ik mijn schouders onder die groei gezet. Die ambitie wil ik verder zetten. Het is dan ook een eer om in de voetstappen van Filip te mogen treden en ik ben ongelofelijk gemotiveerd om in de functie van CEO mee verder te kunnen schrijven aan ons succesverhaal”, zegt de toekomstige CEO Sofie Spriet.
 
“Sofie en ik werken al acht jaar samen en ik heb haar leren kennen als een gedreven persoon die onze passie voor vastgoedadvies ontegensprekelijk deelt. Ze heeft in haar functie als COO de afgelopen jaren een groot aandeel gehad in de groei van ons bedrijf en geniet dan ook het volste vertrouwen van alle aandeelhouders binnen de groep. Haar leiderschap en scherp strategisch inzicht maken van Sofie de ideale kapitein. Verder verdwijn ik natuurlijk niet van het toneel en zal ik in mijn rol als voorzitter van de raad van bestuur nog steeds actief zijn. Er komt nu ook meer tijd vrij om mijn ervaring ter beschikking te stellen van onze kantoren en onze klanten, en vooral mee te helpen aan de expansie van onze groep”, vervolgt Filip Dewaele.
 
De tijd dat de Belg tijdens zijn leven één woning kocht en er tot het einde bleef wonen, is stilaan voorgoed voorbij. Steeds meer landgenoten passen hun woongedrag meermaals in hun leven aan. Een trend die de voorbije maanden nog een versnelling heeft gekend door de coronacrisis. Ook Dewaele Vastgoedgroep past zijn strategie en ambities aan dat veranderend woongedrag aan.
Zo schreef Filip Dewaele onlangs nog het boek 'Levenslang succesvol met vastgoed', boordevol praktijkadvies omtrent elke levensfase waar mensen met vastgoed in aanraking komen. Dat was ook meteen het startschot van hun visie voor de toekomst.
 
“Vanaf de eerste stappen die je op de huurmarkt zet als nestverlater tot het moment dat je de overdracht van je vastgoed aan de volgende generatie regelt, steeds kan je hiervoor bij één van onze vakspecialisten terecht. Wij willen onze klanten een leven lang begeleiden bij alle beslissingen die zij nemen op het vlak van zowel woon-, investerings- als bedrijfsvastgoed. Om dit mogelijk te maken zetten we ook de komende jaren flink in op nabijheid, doorgedreven adviesverlening en de ontwikkeling van bijkomende kwalitatieve vastgoedoplossingen”, zegt Filip Dewaele.

Overnames

Met verschillende overnames, waaronder de meest recente van NOA Real Estate begin dit jaar in de regio Brussel, toont Dewaele Vastgoedgroep eveneens zijn groeiambitie. Het bedrijf werkte de voorbije jaren intens aan het professionaliseren van haar organisatiestructuur en is vandaag eigenaar van 43 kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel. Daarmee is het de grootste onafhankelijke speler in ons land en de derde grootste speler na franchiseketens ERA en Century 21.
 
Dewaele Vastgoedgroep is echter van plan om binnen de komende vijf jaar haar netwerk uit te breiden met een dertigtal extra kantoren verspreid over gans Vlaanderen en Brussel, zowel via autonome groei als door middel van integraties van bestaande vastgoedkantoren die dezelfde waarden en cultuur van de groep in zich dragen.
 
“In tegenstelling tot de evolutie die we bijvoorbeeld bij de banken en verzekeraars zien waarbij verschillende fysieke vestigingen gesloten worden en de klant steeds vaker enkel toegang heeft tot online hulp, geloven wij nog steeds heel hard in lokale verankering onder de vorm van fysieke ontmoetingsplaatsen dicht bij onze klanten, zij het steeds in een slimme combinatie met digitale dienstverlening op maat van onze klanten”, verklaart toekomstig CEO Sofie Spriet.

Digitalisering

In combinatie met een uitbreiding van het kantorennetwerk, wil de groep ook verder digitaal transformeren waarbij de kantoren en het digitale luik niet los te koppelen zijn. Zo ontwikkelde de groep recent nog soldandset.be, een online vastgoedplatform voor klanten die hun woning zelf willen verkopen zonder de fysieke hulp van de vastgoedmakelaar en participeert het bedrijf regelmatig in verschillende vastgoed startups zoals het digitaal (ver)huurplatform Rentio.
 
De groep investeerde de jongste jaren ook veel in de uitbouw van eigen vastgoedsoftware en beschikt naar eigen zeggen als enige in de sector over eigenhandig ontwikkelde algoritmes om vastgoedadvertenties volautomatisch tot bij de juiste doelgroepen op kanalen zoals Google en Facebook te brengen. Deze hybride groeistrategie, van lokale verankering in combinatie met digitale transformatie, moet Dewaele Vastgoedgroep in staat stellen om de omzet van de groep de volgende vijf jaar te verdubbelen.
 
“Om de mensen volledig te ontzorgen willen wij naast onze fysieke dienstverlening nog meer de juiste digitale tools ter beschikking stellen. Heel vaak gaat het om een mix, waarbij ze in het kantoor advies krijgen en tegelijk reeds voeling krijgen met hun droompand. Maar daarnaast krijgen ze ook ondersteuning omtrent verkopen, kopen, verhuren of huren via digitale kanalen. De keuze van de klant voor de oplossing die hem of haar het beste past, staat bij ons centraal. Om te kunnen blijven investeren in onze fysieke en digitale vastgoedoplossingen, hebben wij het pad van schaalvergroting al enige tijd ingeslagen. Op dat elan willen wij de komende jaren verder gaan. We geloven absoluut in de kracht van lokale verankering gecombineerd met uitgebreide digitale dienstverlening”, verklaart Filip Dewaele.
 
Dewaele Vastgoedgroep werd opgericht in 1984 door wijlen Pol Dewaele en bestaat vandaag uit een netwerk van 43 kantoren in eigen beheer, verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. De Vastgoedgroep telt momenteel 250 medewerkers, actief in zowel bemiddeling bij verkoop en verhuur van residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, investeringsvastgoed, luxevastgoed, evenals privatief beheer van vastgoedpatrimonium en syndicusactiviteiten. De Groep is jaarlijks goed voor een geconsolideerde omzet van 26,5 miljoen €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Met de nieuwe Woonidee-award, kortweg WOAW, lanceert de provincie Antwerpen een oproep in de richting van laatstejaarsstudenten en jonge professionals om met innovatieve ideeën vorm te geven aan het wonen van morgen. Het kan gaan om een[…]

We Invest trekt naar Frankrijk

We Invest trekt naar Frankrijk

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Meer artikels