Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe brug maakt rondje Watersportbaan exact 5 km lang

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe brug maakt rondje Watersportbaan exact 5 km lang

De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de zijarm van de Watersportbaan in Gent werd onlangs officieel ingehuldigd. De nieuwe brug geeft fietsers en voetgangers een verkeersluwe en rechtstreekse verbinding met de Verenigde Natieslaan via de Yachtdreef. De werken werden uitgevoerd door waterbouwbedrijf Herbosch-Kiere.

De brug (foto 1) verbindt de loods van de Koninklijke Cano Club Gent in de Yachtdreef met het voet- en fietspad rond de Watersportbaan, wat heel wat voordelen voor watersportclubs biedt. Zo kunnen trainers en volgers van roeiwedstrijden dankzij de brug de boten gewoon vanop de fiets volgen langs de volledige oever.

Stadslegende

De brug heeft ook een invloed op de lopers, want ze verlengt de Finse looppiste. In 2010 werd de exacte lengte van de trimpiste opgemeten door een spin-off van de Universiteit Gent. Op basis van de resultaten van deze meting sneuvelde de stadslegende dat een rondje Watersportbaan 5 km zou bedragen.

Door het schorspad een bocht te laten maken over het gras vlakbij de brug en verder weer te laten aansluiten op het bestaande pad wordt de piste nu 33 m langer. Een rondje zal voortaan exact 5 km zijn. De trimpiste is een realisatie van de sportserviceclub Panathlon samen met de stad Gent.

Fietsroutenetwerk

De realisatie van de brug past bovendien in het streven van de stad Gent om een uitgebreid stadsregionaal fietsroutenetwerk uit te rollen. Dat netwerk moet de fietsroutes in de stad en tussen stad en randgemeenten verbinden, zodat fietsers zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.

De bouw van de brug startte op 15 februari. De vorm van de solide betonnen brug refereert naar de vorm van een kano, een duidelijke link met de vele watergebonden sportactiviteiten op en rond de Watersportbaan. De afgewerkte brug werd ingehuldigd door (vanaf l. op foto 2) Jonas Thielemans (projectleider bij de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen van de stad Gent), Dirk De Baets (directeur van de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen van de stad Gent), schepen van Sport Resul Tapmaz, schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw en Wim Vandendriessche (directeur van de stedelijke sportdienst).

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Bouw tunnel openbaar vervoer in Hasselt begonnen

Bouw tunnel openbaar vervoer in Hasselt begonnen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn beginnen in Hasselt met de herinrichting van het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702). Er komt een tunnel[…]

Klimaatfonds voor schoolgebouwen

Klimaatfonds voor schoolgebouwen

Werken aan onderbruggen E314 gestart

Werken aan onderbruggen E314 gestart

Aarschot maakt Elisabethlaan veiliger voor zwakke weggebruikers

Aarschot maakt Elisabethlaan veiliger voor zwakke weggebruikers

Meer artikels