Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe Brokk 70 heeft dubbel zoveel sloopkracht als voorganger

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe Brokk 70 heeft dubbel zoveel sloopkracht als voorganger

© Patrick Degerman

De nieuwe slooprobot Brokk 70 heeft meer dan dubbel zoveel sloopkracht als zijn voorganger. Deze machine is een  oplossing om op een veilige, machinale en efficiënte manier te slopen in heel nauwe ruimtes. Ze wordt geleverd met de nieuwste innovatieve SmartPower-technologie van Brokk en een nauwkeurig hydraulisch systeem. 

Nauwkeuriger

De elektrische aandrijving van SmartPower verhoogt het vermogen van deze Brokk-machine van 5,5 kW naar 9,8 kW en zorgt ervoor dat deze slooprobot twee keer zo krachtig is als zijn voorganger, de Brokk 60. De combinatie van SmartPower-technologie en het verbeterde hydraulische ontwerp leidt tot vlottere en preciezere bewegingen, waardoor de machine nauwkeuriger en sneller werkt dan ooit tevoren. Bovendien zorgt een krachtiger hydraulisch systeem en de vernieuwde mechanica van de machine voor het dragen en hanteren van zwaardere en krachtigere aanbouwdelen. 

Hamer en frees

De Brokk 70 wordt geleverd met een aantal nieuwe aanbouwdelen. De nieuwe BHB105-hamer weegt meer dan 100 kg en kan geleverd worden met vooruitstrevende functies zoals waterverneveling om stof te onderdrukken en externe koeling door perslucht voor werken bij hogere omgevingstemperatuur. De nieuwe BDC40 is de eerste frees voor het kleinste segment van slooprobots. En de nieuwe G32-sloop-sorteergrijper is het gereedschap bij uitstek voor ontmanteling.
 
Toch behoudt de Brokk 70 dezelfde uiterst compacte afmetingen als zijn voorganger. Al deze power en technologie komt in een pakket dat slechts 560 kg weegt, past door de smalste deuropeningen en kan worden vervoerd in een gewone personenlift. Hij werkt nog steeds op een elektrische aansluiting met stekkers van 16 Ampère. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=7hTYzMdQfRs
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

JCB toont eerste graafmachine op waterstof

JCB toont eerste graafmachine op waterstof

De Britse materieelproducent JCB heeft zopas beelden verspreid van de naar eigen zeggen allereerste op waterstof aangedreven graafmachine. Voorlopig is er nog geen informatie over wanneer de productie zou kunnen starten. Eerder dit jaar kondigde[…]

01/07/2020 | MaterieelVerhuur
Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Correct Services neemt Gentse Heftrucks over

Correct Services neemt Gentse Heftrucks over

Meer artikels