Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe betonmenginstallatie van Rotonde bij Cordeel in Temse

Nieuwe betonmenginstallatie van Rotonde bij Cordeel in Temse

Aannemer Cordeel lanceerde drie jaar geleden een prijsvraag voor een nieuwe prefabfabriek in Temse voor de productie van prefabbeton voor industriële bouwwerken: wandpanelen, balken, kolommen, zichtbeton, ' Bij de gunning werd vooral rekening gehouden met een installatie gebouwd met de recentste technologie, waarbij gebruiksgemak, onderhoudsvriendelijkheid, milieutechnische eisen en bedrijfszekerheid voorop stonden. Voorts werd ook speciale aandacht besteed aan de dienst na verkoop.

Na een lange vergelijkingsperiode mocht Rotonde deze installatie ontwerpen en bouwen en begin dit jaar werd de nieuwe menginstallatie in bedrijf genomen.

De grondstoffen worden aangevoerd via het zeekanaal met zeeschepen en worden via een 400 m lang opvoer- en verdeelsysteem gelost in grote opslagbunkers.

De betonproductie bestaat uit twee planetaire mengers van 2 m³ betonuitgifte en een betonverdeelsysteem met kubels die het beton naar de productiemachines brengen. De verdeelkubels lossen rechtstreeks in de kraankubels, op vloerwagens. Hierdoor wordt geen gebruik gemaakt van wachtbakken of glijgoten, wat het kuiswerk op het eind van de productiedag sterk vermindert.

Automatische reinigingssystemen voor mengers en kubels en drie waterrecyclageystemen (Eco-frog), met wastrommels en filterpers, zorgen voor een onderhoudsarm productieproces en gecontroleerd hergebruik van het reinigingswater en paneelwaswater in het productieproces.

Productieproces

De sturing van TMS controleert het automatische productieproces. Het geïntegreerde labopakket assisteert de betontechnoloog bij de opmaak van de recepten volgens de Belgische, Frans en Nederlandse normen.

Rotonde-Mixconsult staat op stand 231 op Matexpo.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Belgian Construction Awards krijgen een vervolg

De Belgian Construction Awards krijgen een vervolg

De Belgian Construction Awards van Bouwkroniek en La Chronique voor 2020 zijn uitgereikt. De winnaars kregen hun trofee, de champagne is op en de virtuele visitekaartjes zijn uitgedeeld. De tweede editie wordt georganiseerd op 9 december.[…]

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Nieuwe oproep smart city-projecten op komst

Nieuwe oproep smart city-projecten op komst

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast