Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe bedrijven voor technologiehub The Beacon

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe bedrijven voor technologiehub The Beacon

© Foto: Conix RDBM Architects / The Beacon.

The Beacon is zes topbedrijven rijker na een derde selectieronde. De innovatiehub voor Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) geeft daardoor nu al onderdak aan 21 hoogtechnologische firma’s. In The Beacon komen technologische corporates, innovatieve start-ups, scale-ups en onderzoekers samen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke IoT- en AI-producten te ontwikkelen.

Nieuwe bedrijven kunnen zich kandidaat stellen om deel uit te maken van The Beacon.  De bedrijven die de community van The Beacon nu vervoegen, zijn Aptus, Geckomatics, Helicus, Logiqstar, Nviso en Sirus. The Beacon biedt een sterk industrieel en logistiek netwerk aan van potentiële klanten, investeerders en partners.

“Met The Beacon bouwen we aan een echte IoT- en AI-community in het centrum van de stad. Het is een fysieke plek waar grote techgiganten en kleine start-ups elkaar vinden om samen met de partners van The Beacon de slimme stad en haven van morgen vorm te geven. Bij de eerdere twee oproepen werden al 15 bedrijven geselecteerd. De interesse voor The Beacon blijft enorm groot, ook bij deze derde oproep. De selectie is streng, want we willen de synergie met de reeds aanwezige bedrijven zoveel mogelijk bewaken. Het kersverse The Beacon Management dat instaat voor business development en community building, speelt daar ook een rol in”, vertellen de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en Caroline Bastiaens, schepen van Economie.

The Beacon is een realisatie van de Capital of Things-partners, de  stad Antwerpen, onderzoek- en innovatiehub imec, Havenbedrijf Antwerpen en Universiteit Antwerpen evenals de technologiefederatie Agoria. Samen bieden zij een sterk industrieel en logistiek netwerk aan van potentiële klanten, investeerders en partners. Begin oktober werd Co.Station aangesteld om het management van The Beacon te behartigen; sindsdien staat Wim De Waele als general manager aan het roer van de community. Samen met de partners van The Beacon zal het management de plek opschalen tot een bruisende technologiehub met internationale uitstraling en aantrekkingskracht.

Zes nieuwkomers

Aptus is een IoT-integrator die de brug bouwt tussen de fysieke en de digitale wereld. Het bedrijf helpt klanten om toestellen, omgevingen en mensen te connecteren via hardware en software. In The Beacon wil het bedrijf de business unit ‘Citysense’ uitbouwen. De focus van Citysense ligt op geconnecteerde oplossingen voor slimme steden en gemeenten.

Geckomatics ontwikkelt Artificial Intelligence om digitale kaarten te maken. Met een slim camerasysteem worden video-opnames gemaakt vanop een voertuig. In een cloudplatform analyseren geavanceerde algoritmes deze beelden om er allerlei informatie uit te halen. Op die manier brengt het systeem objecten in die beelden in kaart.

Helicus is een start-up gericht op kwalitatieve, ecologische en betaalbare onbemande medische transportoplossingen. Het Helicus Aero Initiative biedt een kader aan industriële partners om het gebruik van drones in hun toekomstplannen mogelijk te maken. Helicus zal als luchtvaartoperator de medische transportdiensten uitbaten en voort ontwikkelen op maat van zijn klanten.

Logiqstar is onderdeel van de Van Roey ict groep. Het ontwikkelt met Microsoft-technologie een intelligent, all-in-one erp-pakket voor de operationele en financiële flow van logistieke dienstverleners. Logiqstar bedient via zijn partnerkanaal klanten in Duitsland, Polen, Portugal, Spanje en Noord- en Zuid-Amerika. Vandaag zet Logiqstar sterk in op Cloud, IoT, AI en blockchain.

Nviso adviseert klanten in de private en publieke sector over het opsporen en detecteren van en het reageren op cyberaanvallen in een steeds meer geconnecteerde digitale wereld. In The Beacon wil het bedrijf onderzoeksresultaten rond IoT-beveiliging inzetten om de andere ondernemingen te helpen bij hun ontwikkeling van veilige geconnecteerde toepassingen.

Sirus ontwikkelt toepassingen voor smart cities, smart spaces en smart factories met het universele ‘OASC’-formaat. Daardoor worden de oplossingen van de klanten van Sirus meteen inzetbaar voor steden, gemeenten en andere bedrijven. Het bedrijf biedt die standaardisaties ‘out of the box’ aan en maakt de IoT-toepassingen van zijn klanten schaalbaar.

Bedrijven kunnen zich altijd kandidaat stellen voor een plaats in The Beacon via www.thebeacon.eu. Bij tussentijdse beslissingsmomenten – de volgende deadlines zijn 19 november en 17 december – worden de kandidaturen voorgedragen aan de Governance Board en het management van The Beacon, die instaan voor de uiteindelijke selectiebeslissing.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels