Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

(c) Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group uit Dilsen, is aangesteld als de nieuwe CEO van de specialist in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe wending geeft. Het nieuws werd bekendgemaakt door de Zwitserse Arbonia Group waartoe Vasco Group behoort.
Vasco Group heeft zijn hoofdzetel in het Limburgse Dilsen en is bekend van merken zoals Vasco, Superia en Brugman. Christian Schmitz-Eckert is enthousiast over zijn nieuwe functie. “Onze missie is duidelijk: samen met het managementteam blijven werken aan een sterke ontwikkeling van onze merken en kernmarkten in Europa. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan”, aldus de nieuwe CEO.
 
Volgens Ulrich Bornkessel, CEO van de hvac-Divisie bij Arbonia Group, komt er met Christian Schmitz-Eckert een bekend gezicht met veel relevante ervaring en een grote betrokkenheid aan het hoofd van de onderneming. Hij bedankte ook Stefan Böni voor het geleverde werk.
 
Vasco Group telt ongeveer 500 medewerkers en biedt een breed scala aan duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. De merken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het gebied van ventilatie, warmtepompen, luchtzuivering en vloerverwarming. De productie gebeurt in België, Nederland en Polen.
 
Vasco Group maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Group. Dat is een beursgenoteerde leverancier van bouwcomponenten met hoofdkantoor in Arbon, in het kanton Thurgau, Zwitserland. De groep is wereldwijd actief met eigen distributiebedrijven en kantoren en partners in meer dan 70 landen.
 
De belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. In totaal werken er ongeveer 8.200 medewerkers voor de Arbonia Group. De divisies die samen Arbonia vormen, zijn actief in de sectoren verwarmingstechniek, klimaatbeheersing en ventilatietechniek, sanitaire voorzieningen, evenals buiten- en binnendeuren.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels