Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

(c) Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group uit Dilsen, is aangesteld als de nieuwe CEO van de specialist in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe wending geeft. Het nieuws werd bekendgemaakt door de Zwitserse Arbonia Group waartoe Vasco Group behoort.
Vasco Group heeft zijn hoofdzetel in het Limburgse Dilsen en is bekend van merken zoals Vasco, Superia en Brugman. Christian Schmitz-Eckert is enthousiast over zijn nieuwe functie. “Onze missie is duidelijk: samen met het managementteam blijven werken aan een sterke ontwikkeling van onze merken en kernmarkten in Europa. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan”, aldus de nieuwe CEO.
 
Volgens Ulrich Bornkessel, CEO van de hvac-Divisie bij Arbonia Group, komt er met Christian Schmitz-Eckert een bekend gezicht met veel relevante ervaring en een grote betrokkenheid aan het hoofd van de onderneming. Hij bedankte ook Stefan Böni voor het geleverde werk.
 
Vasco Group telt ongeveer 500 medewerkers en biedt een breed scala aan duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. De merken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het gebied van ventilatie, warmtepompen, luchtzuivering en vloerverwarming. De productie gebeurt in België, Nederland en Polen.
 
Vasco Group maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Group. Dat is een beursgenoteerde leverancier van bouwcomponenten met hoofdkantoor in Arbon, in het kanton Thurgau, Zwitserland. De groep is wereldwijd actief met eigen distributiebedrijven en kantoren en partners in meer dan 70 landen.
 
De belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. In totaal werken er ongeveer 8.200 medewerkers voor de Arbonia Group. De divisies die samen Arbonia vormen, zijn actief in de sectoren verwarmingstechniek, klimaatbeheersing en ventilatietechniek, sanitaire voorzieningen, evenals buiten- en binnendeuren.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector. Deze week mag Charlotte Fleerackers, zaakvoerder van Stabco Foundations en ook nog Bouwvrouw van het Jaar, antwoorden op onze vijf vragen. Van[…]

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Meer artikels