Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe asfaltcentrale voor Stadsbader in Grobbendonk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe asfaltcentrale voor Stadsbader in Grobbendonk

(c) Stadsbader

Aannemer Stadsbader heeft zopas zijn nieuwe high-end asfaltcentrale in Grobbendonk officieel geopend. De centrale is een primeur in België en gebruikt de meest innovatieve en milieuvriendelijke technieken en maakt tot 100% recyclage van grondstoffen mogelijk.
In augustus 2020 startte Stadsbader met de afbraak van de bestaande asfaltcentrale. De nieuwe centrale werd op 3 oktober van dit jaar officieel geopend door minister Lydia Peeters, burgemeester Marianne Verhaert, secretaris generaal van AWV Tom Roelants, gedelegeerd bestuurder van De Waterweg Chris Danckaerts en Dominique Valcke, CEO van Stadsbader.
 
Stadsbader stond volledig zelf in voor de herinrichting van het terrein, de betonconstructies, gebouwen en technieken. Wirtgen Group (Benninghoven) zorgde voor de bouw van de nieuwe machine. Het gaat om de derde generatie van het type BA-RPP dat, na het prototype en een eerste update, nu volledig op punt staat. Wereldwijd zijn er momenteel amper twaalf van deze machines in gebruik.
 
Milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid staan centraal. Zo wordt de productie van lage temperatuurasfalt mogelijk en wordt gewerkt met een warmeluchtgenerator voor de indirecte verwarming van freesmateriaal. Dit leidt tot een minimale uitstoot van CO2-emissies en ook stof- en geurhinder zijn uiterst gering. Ook werd extra isolatie aangebracht voor minder temperatuurverlies. Een volledige inkapseling zorgt voor minder afkoeling en meer geluidsdemping, wat de omgeving ten goede komt.
 
Door de indirecte verwarming van zogenaamd ‘recupmateriaal’ is tot 100% recyclage mogelijk. In volle productie kan een maximumcapaciteit van 200 ton asfalt/uur aangehouden worden. Grondstoffen worden zoveel mogelijk over het water aangevoerd.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Publireportage

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Statistiek Vlaanderen houdt de ontwikkeling van de vergrijzing in Vlaanderen bij. Volgens de voorspelling telt het Vlaamse gewest in 2027 zo’n 1,8 miljoen 65-plussers. Dat zijn er ongeveer 288.000 meer dan in 2017. Het aantal ouderen groeit maar[…]

02/12/2021 |
Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Meer artikels