Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe asafdichting zorgt voor tijdwinst

Gerelateerde onderwerpen :

Speciaal voor nat en droog opgestelde afvalwaterpompen heeft KSB een nieuwe dubbelwerkende mechanische asafdichting in tandemopstelling ontwikkeld. Bij de constructie van de nieuwe '4STQ', die als dubbele afdichtingsmodule werd ontworpen, hebben de ingenieurs veel aandacht besteed aan gemakkelijk in- en uitbouwen. Het toepassen van montagehulpen en bevestigingsbouten is niet nodig.

Dankzij de modulaire uitvoering kunnen stilstandtijden bij revisies worden verkort en montagefouten worden voorkomen. Een groep veren zorgt voor de vereiste voorspanning van de eigenlijke mechanische asafdichting. Deze veren zijn gemonteerd buiten het verpompte medium in de oliekamer. Dat beschermt de afzonderlijke veren tegen verontreiniging. Omdat de inbouwruimte in de pomp en de mechanische asafdichting optimaal op elkaar zijn afgestemd, is er op de glijvlakken slechts minimale slijtage en bereiken de afdichtelementen lange standtijden.

De glijvlakken zijn standaard in siliciumcarbide vervaardigd. Optioneel zijn glijvlakken van wolfraamcarbide leverbaar. Alle metalen onderdelen zijn vervaardigd in corrosiebestendig roestvrijstaal zoals 1.4122 of 1.4571. Voor de O-ringen past men FKM-elastomeren toe. De nieuwe 4STQ is geschikt voor alle bedrijfsomstandigheden, waarvoor ook de pomp is toegelaten. Afdichtingen van dit type werken nu al uiterst succesvol in reinigingsinstallaties voor afvalwater in Duitsland en Zuid-Amerika.

De KSB Group is een internationale producent van pompen en kleppen, telt wereldwijd meer dan 16.500 medewerkers en heeft een omzet van 2,3 miljard '. Sinds 1953 is het bedrijf in ons land actief als KSB Belgium. In het hoofdkantoor in Waver werken vijftig mensen. KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op vijf werkplaatsen verspreid in België en biedt diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Talrijke pv-installateurs hebben klanten die het hogere premiebedrag waarop ze hadden gerekend dreigen te verliezen omwille van de huidige leveringsproblemen van omvormers en zonnepanelen. Volgens Nelectra, de beroepsfederatie voor de[…]

19/09/2022 | SHVAC & ElectroZonnepanelen
Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Meer artikels