Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwbouwproject Thonethouse op Antwerpen-Linkeroever

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwbouwproject Thonethouse op Antwerpen-Linkeroever

Aan de Thonetlaan in Antwerpen-Linkeroever is Bouwonderneming Jos Dejongh gestart met de realisatie van het project Thonethouse. Op het hoekperceel verrijst een moderne, luxueuze nieuwbouw met acht appartementen, een kantoorruimte en een penthouse.

Het geheel krijgt een modern en tijdloos uitzicht volgens een ontwerp van architect Kris Rymenants. Een grote troef is hier vooral de ligging tegenover de jachthaven op Linkeroever.

Op de locatie van de nieuwbouw werden ongeveer 1,5 jaar geleden twee verwaarloosde halfopen woningen afgebroken. Het perceel van 1.020 m² bevindt zich op de kop van een rij woningen en heeft aan twee zijden een onbegrensd uitzicht. Het project telt drie bouwlagen en een extra verdieping voor een penthouse. De nieuwbouw zal plaats bieden aan acht  appartementen met twee en drie slaapkamers, een kantoorruimte, een penthouse, een ondergrondse garage met veertien staanplaatsen, fietsenstallingen en bergingen. Alle appartementen hebben zuidgerichte terrassen. De woningen op de benedenverdieping hebben ook een privétuin. Tevens is een comfortabele autolift voorzien.

“Op alle platte daken komt een groendak. De keuze viel ook op akoestische zonwerende beglazing. We installeren overal vloerverwarming met een warmtepomp in één centrale stookplaats, maar met individuele meters voor alle appartementen. Ze worden allemaal luxueus afgewerkt. Alle appartementen kijken uit op groen en de hogere appartementen hebben zelfs zicht op de Schelde. Tegen eind 2018 moeten ze klaar zijn”, luidt het.

Architect Kris Rymenants heeft zijn ontwerp afgestemd op de unieke ligging en de omgeving. De architectuur van de nieuwbouw heeft hij bewust sober gehouden, zodat die zich niet afzet tegenover de omgeving. Opvallend daarbij zijn de strakke lijnen en het gebruik van duurzame materialen. De basis zal bestaan uit een massief volume in rode baksteen. Voorts wordt zichtbeton gebruikt, hout op de dakverdieping en zwart gelakt schrijnwerk. Het geheel zal hierdoor hedendaags en tegelijk ook tijdloos ogen.

“In deze residentiële buurt op Linkeroever vlakbij de jachthaven en de Schelde staat zelden of nooit iets te koop. Er zijn weinig mogelijkheden voor nieuwbouwprojecten in deze omgeving. Het laatste dateert al van bijna tien jaar geleden. De grote troef van dit project is zeker en vast de ligging. Het is er rustig en aangenaam wonen met veel groen en de waterkant vlakbij. Met de fiets of met de waterbus ben je bovendien snel in hartje Antwerpen”, besluit Kris Rymenants.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De vastgoedprijzen blijven in de goede richting evolueren'

'De vastgoedprijzen blijven in de goede richting evolueren'

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO uit de Belgische bouwsector. Deze week is dat Olivier Goldberg van de Brusselse projectontwikkelaar Motown. Van welke nieuwe technologie verwacht u de komende jaren het meest gebruik te maken in[…]

Oude sites AstraZeneca en Therabel maken plaats voor woonwijk

Oude sites AstraZeneca en Therabel maken plaats voor woonwijk

Nieuwe woningen in kloostervleugel Runcvoorthof Merksem

Nieuwe woningen in kloostervleugel Runcvoorthof Merksem

Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

Meer artikels