Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwbouw op Campus Coppens in Brasschaat

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwbouw op Campus Coppens in Brasschaat

De nieuwe bedrijvenlocatie Het Front op de Campus Coppens in Brasschaat vormt de ontbrekende schakel in de verdere ontwikkeling van de voormalige militaire basis. De plannen voor de nieuwbouw hebben ondertussen concreet vorm gekregen. Groep Bolckmans gaat in samenwerking met Polo Architects en de gemeente Brasschaat het nieuwbouwproject realiseren. 

Het terrein aan de Sint-Jobsesteenweg tussen het voormalige kazernegebouw met de kantoren van onder meer de federale overheidsdienst Financiën en Lego aan de linkerkant en de nieuwbouw als thuisbasis van KBC, Scapa, Acta en ProNails aan de rechterkant, ligt er nu nog een beetje desolaat bij. 
 
Om de site doordacht en duurzaam in te vullen schreef de gemeente Brasschaat een wedstrijd uit. Het voorstel van Groep Bolckmans in samenwerking met Polo Architects haalde het uiteindelijk van nog twee andere overgebleven kandidaten. Het familiale bedrijf uit Brecht wist een totaalpakket aan te bieden met een vernieuwende invulling als bedrijvenlocatie. Met Groep Bolckmans als bouwheer gaat het gemeentebestuur bovendien in zee met een sterke financiële partner.

Glas en cortenstaal

In de ontwerpplannen heeft Het Front een bebouwde oppervlakte van 14.000 m². De half open parkeergarage ligt gedeeltelijk ondergronds. Daar bovenop komen drie bouwlagen in de vorm van bedrijfslocaties. Opvallend in het ontwerp van Polo Architects is het veelvuldige gebruik van glas en cortenstaal in de gevelpartijen. Dit moet voor een eigentijdse uitstraling en veel natuurlijke lichtinval zorgen. Op het dak van de nieuwbouw komen zonnepanelen. 
 
Het meest opvallende aan het project is de flexibele aanpak qua indeling en invulling van de bedrijfsruimtes. Het Front biedt een mix aan kmo-ruimtes, een gedeelte voor groothandel, plaats voor ateliers, ruimte voor kantoren en ook logistieke faciliteiten zoals bergingen. 
 
Al deze locaties zijn individueel aanpasbaar aan de noden van de bedrijven die ruimte wensen te huren. Hiermee wil Het Front vooral onderdak bieden aan startende ondernemingen, bedrijven met projectgebonden huurnoden en ondernemingen in volle expansie.
 
De concrete plannen voor de nieuwe bedrijvenlocatie Het Front worden op woensdag 13 november om 19 uur voorgesteld tijdens een informatieavond in het Van der Valk Hotel Dennenhof, Bredabaan 940 in Brasschaat Maria-ter-Heide. Inschrijven kan via de website hetfront.be.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

De site Verbeemen in Mechelen staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Het gebied zal transformeren van een leegstaande industriële site, naar een kwalitatieve woonomgeving met buurtpark. De omgevingsvergunning voor de bouw van[…]

22/10/2021 | Mechelen
152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Meer artikels