Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw type Styrodur-isolatiepaneel in xps

BASF breidt zijn gamma isolatiepanelen in geëxtrudeerde polystyreenschuim (xps) uit met een nieuw type: de Styrodur 3000 CS. Dit isolatiepaneel heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,033 W/mK die gelijk is voor alle diktes, van 30 tot 240 mm en later zelfs tot 400 mm. De warmteweerstand van de isolerende panelen ligt dus tot 15% hoger dan bij de standaardvarianten van Styrodur.

Dankzij de nieuwe productietechnologie kunnen dunnere panelen met uitstekende technische eigenschappen met mekaar verbonden worden. Zo bekomt men panelen met een dikte van meer dan 140 mm en een verbeterde warmteweerstand. 'Dankzij die technologie, waarvoor we een octrooiaanvraag hebben ingediend, brengt BASF geëxtrudeerd polystyreenschuim op de markt dat voldoet aan de beproefde Styrodur-kwaliteit en heel wat voordelen inhoudt voor aannemers, bouwmaterialenhandelaren, aannemers en architecten', verklaart Klaus Ries, verantwoordelijke voor de polystyreenschuimactiviteiten bij BASF in Europa.

Naast de verbetering van de warmteweerstand zorgt de nieuwe technologie ook voor een snellere beschikbaarheid van dikkere isolatiepanelen. Het nieuwe Styrodur 3000 CS-isolatiepaneel biedt architecten en aannemers een product met talrijke structurele en constructieve toepassingen.

Ook berekeningen maken wordt gemakkelijker, want de warmtegeleiding van de Styrodur 3000 CS is gelijk voor alle plaatdiktes. Door deze verbeterde warmteweerstand zijn er niet langer dikkere panelen nodig om te voldoen aan de U-waarden die door de wet worden opgelegd. Bovendien kan de isolatie geïnstalleerd worden in één enkele laag, waardoor de arbeidskost van de arbeiders en de plaatsingstijd daalt. De Styrodur 3000 CS-plaat is dus een zuinige oplossing voor vloerisolatie, perimeterisolatie en omkeerdaken. Styrodur wordt in België verdeeld door Albintra. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans uit Loenhout haalde als eerste Belgische gevelbouwbedrijf een belangrijke veiligheidserkenning. Het bedrijf werkt mee aan de Veiligheidsladder (tegenwoordig de Safety Culture Ladder geheten), een instrument dat reeds door[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade