Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw type Styrodur-isolatiepaneel in xps

BASF breidt zijn gamma isolatiepanelen in geëxtrudeerde polystyreenschuim (xps) uit met een nieuw type: de Styrodur 3000 CS. Dit isolatiepaneel heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,033 W/mK die gelijk is voor alle diktes, van 30 tot 240 mm en later zelfs tot 400 mm. De warmteweerstand van de isolerende panelen ligt dus tot 15% hoger dan bij de standaardvarianten van Styrodur.

Dankzij de nieuwe productietechnologie kunnen dunnere panelen met uitstekende technische eigenschappen met mekaar verbonden worden. Zo bekomt men panelen met een dikte van meer dan 140 mm en een verbeterde warmteweerstand. 'Dankzij die technologie, waarvoor we een octrooiaanvraag hebben ingediend, brengt BASF geëxtrudeerd polystyreenschuim op de markt dat voldoet aan de beproefde Styrodur-kwaliteit en heel wat voordelen inhoudt voor aannemers, bouwmaterialenhandelaren, aannemers en architecten', verklaart Klaus Ries, verantwoordelijke voor de polystyreenschuimactiviteiten bij BASF in Europa.

Naast de verbetering van de warmteweerstand zorgt de nieuwe technologie ook voor een snellere beschikbaarheid van dikkere isolatiepanelen. Het nieuwe Styrodur 3000 CS-isolatiepaneel biedt architecten en aannemers een product met talrijke structurele en constructieve toepassingen.

Ook berekeningen maken wordt gemakkelijker, want de warmtegeleiding van de Styrodur 3000 CS is gelijk voor alle plaatdiktes. Door deze verbeterde warmteweerstand zijn er niet langer dikkere panelen nodig om te voldoen aan de U-waarden die door de wet worden opgelegd. Bovendien kan de isolatie geïnstalleerd worden in één enkele laag, waardoor de arbeidskost van de arbeiders en de plaatsingstijd daalt. De Styrodur 3000 CS-plaat is dus een zuinige oplossing voor vloerisolatie, perimeterisolatie en omkeerdaken. Styrodur wordt in België verdeeld door Albintra. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring