Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw rup voor Kampenhout-Sas

Gerelateerde onderwerpen :

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde zopas het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) 'Bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas' voorlopig vast. Hiermee reageert de provincie op de vernietiging van het plan voor de bedrijvenzone in Kampenhout en Boortmeerbeek door de Raad van State vier maanden geleden.

Vernietiging

De Raad van State vernietigde het rup voor Kampenhout-Sas omdat het milieurapport werd gemaakt volgens het integratiespoorbesluit. Het provinciebestuur heeft in navolging van deze uitspraak de procedure meteen hervat, zodat in december 2014 al een nieuw plan-mer kon goedgekeurd worden.

Uitbreiding

'Met deze beslissing brengen we ook het ruimtelijk uitvoeringsplan opnieuw in procedure. Het plan omvat de uitbreiding van het bedrijventerrein met 20 ha en een specificatie van de toegelaten activiteiten op de bestaande bedrijvenzone', zegt gedeputeerde voor Ruimtelijke ordening Julien Dekeyser.

Het gewestplan laat een veelvoud aan industriële bedrijven toe. Maar door het gemengde karakter van het bedrijventerrein en de woningen in de directe nabijheid is het niet wenselijk dat in Kampenhout-Sas wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen of dat er afval verbrand wordt.

Openbaar onderzoek

Het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan moet nog onderworpen worden aan een openbaar onderzoek waarbij iedereen opmerkingen kan formuleren op het plan.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels