Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor Brouwersvliet Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor Brouwersvliet Antwerpen

Foto: Stad Antwerpen

Het bedrijf SD Worx wil een nieuw kantoorgebouw oprichten aan de Brouwersvliet in Antwerpen. Het huidige bestemmingsplan maakte dit onmogelijk. Om de werkgelegenheid en de activiteiten van de onderneming in Antwerpen te houden, maakte het stadsbestuur een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) op: het rup Brouwersvliet. Het schepencollege legt het definitieve plan nu aan de gemeenteraad ter goedkeuring voor.
Het rup Brouwersvliet gaat over het huidige kantoorgebouw op de hoek van de Brouwersvliet, Tavernierkaai en Adriaan Brouwerstraat. Het bouwblok ligt in de wijk Eilandje in het district Antwerpen. Van 14 april tot en met 12 juni liep een openbaar onderzoek naar het ontwerp voor dit nieuwe rup. Zestig dagen lang kon iedereen het ontwerp inkijken en erop reageren. Het onderzoek leverde geen bezwaarschriften op.
 
“We hebben met dit rup dan ook enkel een kleine aanpassing gedaan aan het rup Eilandje, waarvan de visie en doelstellingen bewaard blijven. Ik ben blij dat we met dit plan de werkgelegenheid in de stad kunnen houden door de bestemmingsmogelijkheden te verruimen, en met garanties voor levendige functies op het gelijkvloers. De harmonieregel van het rup Eilandje blijft gelden voor de inrichting en bebouwing”, zegt Annick De Ridder, schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening.
 
De activiteiten van SD Worx zijn momenteel verspreid over verschillende gebouwen op het Eilandje. SD Worx wil het gebouw op de hoek van de Brouwersvliet en de Tavernierkaai afbreken om plaats te maken voor een nieuw complex Daarin kan het veel van zijn activiteiten onderbrengen.
 
Het nieuwe gebouw wordt in de hoogte, breedte en diepte aangepast aan de andere gebouwen in de buurt en bepaalt mee het uitzicht van de stad naar de Schelde. Een levendig gelijkvloers vergroot de verbinding met de buurt. Het gebouw wordt duurzaam gebouwd, van voldoende lucht en licht voorzien, en in de toekomst aangesloten op het warmtenet.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen bebouwing op 4 ha grond in Ekeren-Donk

Geen bebouwing op 4 ha grond in Ekeren-Donk

De stad Antwerpen kocht een groot onbebouwd stuk grond tussen het Laar en de Gerardus Stijnenlaan in Ekeren, een onderdeel van het vroegere ‘Laarhof’. Met deze aankoop wordt gegarandeerd dat het perceel, met een totale oppervlakte[…]

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord

Brussel keurt RPA Delta-Herrmann-Debroux goed

Brussel keurt RPA Delta-Herrmann-Debroux goed

Eerste fase van onderzoek ‘De Droge Delta' afgerond

Eerste fase van onderzoek ‘De Droge Delta' afgerond

Meer artikels