Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw record voor Antwerpse haven

In het vierde kwartaal van vorig jaar werden in de haven van Antwerpen 2,6% meer goederen behandeld dan in hetzelfde kwartaal van 2014. Vooral de behandeling van roll-on roll-off en van stukgoed kende opnieuw een sterke groei: respectievelijk 10,6% en 9,5% meer dan in het vierde kwartaal van 2014.

Antwerpen sloot 2015 af met een totale goederenoverslag van 208,4 miljoen ton, dit is 4,7 % meer dan in 2014 en een nieuw absoluut record voor de haven van Antwerpen. Voor het eerst werd de kaap van 200 miljoen ton overschreden.

Gent

De Gentse haven registreerde in het vierde kwartaal van vorig jaar een daling van de goederenoverslag via de zeevaart met 2,8% tegenover het vierde kwartaal van 2014. Met uitzondering van de overslag van vloeibare bulk (+ 16,2%) was deze daling voelbaar in alle categorieën. De totale maritieme trafiek in 2015 bedroeg in Gent meer dan 26,3 miljoen ton, of 1,8% meer dan in 2014.

Zeebrugge

Ook in de haven van Zeebrugge daalde de totale goederenoverslag in het vierde kwartaal van 2015 (- 6,5%) tegenover dezelfde periode van het jaar ervóór. De overslag van droge bulk, roll-on roll-off en stukgoed steeg, de overslag van vloeibare bulk en containers daalde. In 2015 werden in de haven van Zeebrugge 38,3 miljoen ton goederen overgeslagen (- 9,9% tegenover 2014).

Oostende

In Oostende werd in het vierde kwartaal een trafiekstijging genoteerd tegenover het vierde kwartaal van 2014 (+ 17,7%). De totale goederenoverslag in 2015 daalde tegenover het jaar voordien.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar