Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw offshore installatieschip voor DEME

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuw offshore installatieschip voor DEME

De lanceringsceremonie voor de ‘Green Jade’ op de scheepswerf van CSBC in Kaohsiung (Taiwan).

Op de scheepswerf van CSBC in Kaohsiung in het zuiden van Taiwan, werd zopas een officiële lanceringsceremonie gehouden voor de ‘Green Jade’, een nieuw revolutionair offshore installatieschip dat zal worden ingezet door het Belgische DEME. Het schip is ontworpen voor het transport van multimegawatt-turbines, jackets en onderdelen van de volgende generatie.

De ‘Green Jade’ wordt het tweede van deze buitengewone schepen in de DEME-vloot. Binnenkort verwelkomt het Belgische baggerbedrijf ook het offshore installatieschip ‘Orion’, dat uitgerust is met een kraan met een capaciteit van 5.000 ton en dat de eerste in zijn soort in de sector is.

Zowel de ‘Orion’ als de ‘Green Jade’ introduceren een baanbrekend installatieconcept op de offshore energiemarkt. Beide schepen bieden een ongeëvenaarde combinatie van laadcapaciteit, een indrukwekkende hijshoogte en groene technologie.

De ‘Green Jade’, die eigendom is van CDWE, een joint venture tussen CSBC, de grootste scheepsbouwer van Taiwan, en DEME Offshore, is het eerste drijvende DP3-installatieschip dat in Taiwan wordt gebouwd.

Een impressie van de ‘Green Jade’ te water.

Met zijn kraancapaciteit van 4.000 ton zal dit revolutionaire schip in één keer meerdere jackets en onderdelen van funderingen voor de nieuwste mega-windturbines kunnen transporteren, waardoor het uitermate kostenefficiënt zal zijn.

CDWE wil een sleutelrol te spelen bij de ontwikkeling van de offshore windenergiesector in Taiwan en de ruimere regio Azië-Pacific. De ‘Green Jade’ zal onder meer worden ingezet bij de bouw van de offshore windparken Hai Long en Zhong Neng.

DEME is een wereldleider op het gebied van baggeren, oplossingen voor de offshore energiemarkt, milieuwerken en maritieme civiele werken. De Belgische onderneming kan voortbouwen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring, heeft een sterke aanwezigheid uitgebouwd op alle zeeën en continenten, telt wereldwijd 5.200 medewerkers en beschikt over een vloot van meer dan honderd schepen, ondersteund door een groot eigen materieelpark.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

De cargozone op Brussels Airport heeft de voorbije jaren heel wat nieuwe ontwikkelingen gekend. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar opslag- en afhandelingsmagazijnen, en gezien de nood aan modernisering van verschillende gebouwen,[…]

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

Droogte zorgt voor economische problemen

Droogte zorgt voor economische problemen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

Meer artikels