Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw keramisch materiaal

Nieuw keramisch materiaal

Fraceram is een nieuw keramisch materiaal dat tijdens Batibouw zijn intrede doet bij Franke. Het bestaande spoeltafelsysteem Kubus wordt uitgebreid met drie modellen in Fraceram. De Zwitserse fabrikant zet tevens twee semiprofessionele keukenkranen, Fluence en Babil, in de kijker.

Franke heeft meer dan 100 jaar ervaring met spoeltafels. De roestvrijstalen spoelbakken van het bedrijf zijn een vaste waarde in de Belgische keukeninrichting. Toch is er steeds meer belangstelling voor andere, nieuwe materialen. Het nieuwe keramische materiaal Fraceram vormt een interessante aanvulling op het bestaande assortimen. Inzake kwaliteit en lange levensduur verdient dit natuurlijke materiaal, dat speciaal voor keukentoepassingen werd ontwikkeld, zonder meer een plaats naast roestvrij staal.

De robuustheid, de hoge hardheid en de stoot- en slagvastheid maken Fraceram erg stevig. Het materiaal is bestand tegen lage en hoge temperaturen en tegen voedingszuren. Ook inzake hygiëne en onderhoudsgemak scoort Fraceram goed. Doordat het materiaal glanzend glad is, krijgen zelfs de kleinste vuildeeltjes geen kans om zich te hechten. Het gladde oppervlak vergemakkelijkt bovendien het schoonmaken.

De bestaande spoeltafelserie Kubus is nu ook beschikbaar in Fraceram in wit, magnolia, grafiet en onyx. De serie wordt uitgebreid met drie onderbouwmodellen in Fraceram waarvan een versie met een kleine en grote spoelbak en twee modellen met één grote spoelbak die ruim plaats bieden om grote potten en pannen, ovenbakplaten, vleesplanken, braadsledes, wokpannen, kortom alles wat niet de vaatwasmachine ingaat, comfortabel af te wassen.

Bij het trio Kubus horen een oprolbaar afdruipmatje van roestvrijstalen staafjes en een roestvrijstalen snijplank waarmee je extra werkruimte op en rond de spoelbak creëert. Opgerold neemt het matje nauwelijks plaats in beslag. Uitgerold kan je het op of naast de spoelbak gebruiken als afdruiprooster, als extra werkvlak bovenop de spoelbak of als onderzetter voor potten en pannen. Ten slotte zet Franke ook nog Fluence en Babil in de kijker, twee semiprofessionele keukenkranen die zich uitstekend laten combineren met de nieuwste spoeltafels. Het kraanwerk beschikt over een hoge uitloop, handig om hoge potten te vullen. Interessant is dat de kraan Fluence geen lasnaden heeft aan de bedieningshendel, wat een sterke hygiënische troef is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen