Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw kantorencomplex voor Duco in Veurne

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuw kantorencomplex voor Duco in Veurne

Sinds de oprichting van Duco in 1991 gaat het de ventilatie- en zonweringspecialist voor de wind. Zowel de omzet als het aantal medewerkers zitten onophoudelijk in stijgende lijn. De gevolgen laten zich raden: om het personeel te kunnen huisvesten, moet het bedrijf dringend uitbreiden.

Een nieuw kantorencomplex is een logische stap. De bedrijfssite met een totale oppervlakte van 101.000 m² is vrijwel volgebouwd. In vier jaar tijd steeg de omzet immers met 111% en nam Duco 123 extra werkkrachten in dienst. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook een nieuw volautomatische poederlakkerij werd geopend.
 
Het zonnepanelenpark werd verdubbeld tot 6.015 panelen die de hele site energieneutraal maakt op het vlak van elektriciteitsbehoefte. Dat alles was de voorloper van de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern kantorencomplex, goed voor een totale oppervlakte van 7.500 m² kantoorruimte, waarmee vlak na de zomer gestart werd.

Duurzame technieken

Naast oog voor esthetiek en een strakke architectuur, wordt het complex voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw. Zo wordt gebruik gemaakt van een ingenieus systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. 
 
Dat zorgt samen met een slim systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie voor een aangenaam en gezond werkklimaat. De absolute blikvanger voor de gevel is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding waardoor oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans krijgt.

Visitekaartje

Met het nieuwe kantorencomplex kan de Belgische ventilatiespecialist dan ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. Duco toont hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s. ‘Gezondheid centraal’, een onderdeel van de bedrijfsmissie, wordt hiermee doorgetrokken naar de nieuwe kantoren, waar naast ergonomische kantoorruimtes en vergaderzalen ook plaats is voor een fitnessruimte.
 
De bouwploeg van het nieuwe kantorencomplex bestaat uit Govaert & Vanhoutte Architects uit Brugge, studiebureau Cobe uit Jabbeke en Alheembouw uit Staden als aannemer van de ruwbouw. Het gebouw wordt opgetrokken langs de E40 in Veurne. In 2021 hoopt Duco zijn dertigste verjaardag te kunnen vieren in het gloednieuwe kantoor. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Het telecombedrijf Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelen hun krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones ‘on demand’ missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden. Alle partners brengen hun specifieke[…]

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

De Ideale Woning viert eeuwfeest

De Ideale Woning viert eeuwfeest

Meer artikels