Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw Immobelproject in Europese wijk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuw Immobelproject in Europese wijk

De beursgenoteerde vastgoedontwikkelingsgroep Immobel kondigt de overname aan van de vennootschap  Michaël Ostlund Property nv, de eigenaar van het gebouw Belliard 5-7, gelegen op de hoek van de Belliardstraat en de Handelsstraat in het hartje van de Europese wijk in Brussel.

“Het gebouw voldoet perfect aan de fundamentele criteria voor kantoorontwikkeling op het gebied van locatie, zichtbaarheid en toegankelijkheid. Het ligt op de hoek van twee grote verkeersaders van de hoofdstad en kan rekenen op een perfecte verbinding met het openbaar vervoer. Alles is dus aanwezig voor een vastgoedproject van hoge kwaliteit. Het bestaande gebouw moet volledig worden afgebroken en zal op termijn worden vervangen door een nieuw duurzaam gebouw, goed voor 13.000 m² kantoren”, verklaart Adel Yahia, chief operating officer van Immobel.

Door de overname maakt Immobel een sterke comeback in de Europese wijk. “Wij hebben veel expertise in kantoorgebouwen en geloven meer dan ooit in de herontwikkeling van de Europese wijk. We hebben hier al heel wat gebouwen opgetrokken; maar deze wijk, die grote veranderingen ondergaat, heeft nu andere soorten kantoorruimtes nodig, die afgestemd zijn op de huidige evolutie in de arbeidsorganisatie. De om te vormen site ligt op een belangrijk knooppunt en is perfect geschikt voor een ‘flagship’-gebouw, dat symbool staat voor echte vernieuwing. De Europese wijk is cruciaal en van vitaal belang voor de gezondheid van de hoofdstad: het is belangrijk om er onze aandacht op te richten”, stelt Alexander Hodac, chief executive officer van de Immobel-Groep.

De kantoormarkt in Brussel en meer bepaald in de Europese wijk blijft stabiel, maar vele indicatoren wijzen op goede vooruitzichten. De huurleegstand bevindt zich op het laagste niveau sinds 2005 en de trend naar coworking (17% van de take-up) biedt mogelijkheden voor nieuwe marktdeelnemers. Aan de andere kant tekent de stijgende behoefte van de huurders om te verhuizen naar hoogwaardige gebouwen zich steeds duidelijker af, wat een toename in het betrekken van innovatieve gebouwen voorspelt. Het project Belliard 5-7 sluit volgens Immobel naadloos aan op deze trend.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

147 appartementen met uitzicht op Duinenwatermeer in Knokke

147 appartementen met uitzicht op Duinenwatermeer in Knokke

De nieuwe woonwijk Duinenwater aan de Natiënlaan in Knokke komt met het project Meerzicht in een nieuwe fase. Het gaat om 147 appartementen met uitzicht op het meer. Projectontwikkelaar Triple Living meldt een grote belangstelling, wellicht[…]

15/07/2019 | Knokke-Heist
Maaslands Huis bouwt 22 zorgappartementen in Lanaken

Maaslands Huis bouwt 22 zorgappartementen in Lanaken

Doorstart voor werken aan station Gent Sint-Pieters

Doorstart voor werken aan station Gent Sint-Pieters

Project Site Van Oost genomineerd voor World Architecture Festival

Project Site Van Oost genomineerd voor World Architecture Festival

Meer artikels