Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw hoofdkwartier voor BM Engineering

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuw hoofdkwartier voor BM Engineering

Het nieuwe hoofdkwartier van BM Engineering wordt gebouwd in het Beneluxpark in Kortrijk en moet in oktober 2017 in gebruik worden genomen. De eerste spadesteek is voorzien in november. Een ontwerpwedstrijd leverde vorig jaar 21 ingediende projecten op, waaruit een shortlist van vier architectenbureaus werd geselecteerd. Architecten Achtergael uit Gent werd uiteindelijk aangeduid als ontwerper. Voor de helft van de ruimte van de nieuwbouw wordt nog een huurder gezocht.

'De keuze was niet gemakkelijk, maar we vonden dat Architecten Achtergael het best de spirit van ons kantoor aanvoelde en vertaalde in zijn ontwerp. Dit project heeft voor ons uiteraard een voorbeeldfunctie, zowel inzake stabiliteit en energierationalisatie als wat de flexibiliteit van de indeling betreft; we streven naar een modern ruimtegebruik. Het hele bouwproject zal door ons in BIM (Building Information Modeling) worden gecoördineerd zodat de virtuele afstemming vooraf zal zorgen voor een vlotte uitvoering op de bouwwerf zelf', verklaart Steven Beirinckx van BM Engineering.

Het gebouw zal 2.150 m² beslaan over drie bouwlagen en is eigenlijk bestemd voor twee gebruikers. BM Engingeering zal 740 m² kantoorruimte verhuren, samen met de 690 m² gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderzalen, keuken en refter, en lounges. Wie op zoek is naar een ruime, moderne, gloednieuwe en vlot bereikbare werklocatie vanaf oktober 2017 kan alvast contact opnemen met BM Engineering.

BM Engineering is een studiebureau dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor klanten in de privé- en de publieke sector. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort tot engineering van technische projecten. Het multidisciplinaire team en de meewerkende vennoten zetten de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software in om een antwoord te vinden op de vragen van elke opdrachtgever. BM Engineering combineert meer dan 50 jaar ervaring en knowhow inzake stabiliteit, duurzame technieken, civil engineering en project engineering. Het vindt ook de menselijke aanpak uiterst belangrijk. Respect voor elke bouwpartner en aandacht voor vlotte werkrelaties zijn de aandachtspunten voor elke medewerker. Geen grootschalige anonimiteit, maar een persoonlijke aanpak die positief afstraalt op elk project.

Groei

Door de voortdurende groei barst het huidige kantoor van BM Engineering aan de Knapenstraat in Roeselare uit zijn voegen. In de loop van 2018 verhuist het team naar Kortrijk. BM Engineering is sinds 2011 de nieuwe naam voor de fusie van Studiebureel Boucherie (Roeselare) en Coördinatiebureau Maes (Kortrijk). Met een dertigtal medewerkers en een multidisciplinair aanbod neemt het bureau in de Belgische bouwwereld een unieke positie in. De mix van jonge mensen met nieuwe methodes en inzichten en collega's met jarenlange kennis en ervaring zorgt voor een dynamische werkomgeving. De meewerkende vennoten illustreren de grote betrokkenheid bij de verschillende projecten.

Door 3D-ontwerpen met de modernste BIM-software te integreren over de verschillende disciplines heen behoort BM Engineering tot de pioniers in België. BIM zorgt ervoor dat de elementen tijd, kost en kwaliteit veel beter gemonitord en beheerst kunnen worden, zowel tijdens de ontwerpfase en bij de uitvoering op de bouwwerf als voor het beheer van het gebouw na de oplevering. Vooruitstrevend zijn is bij BM Engineering trouwens geen synoniem voor nodeloos ingewikkeld doen: zowel hun ontwerpen als de aanpak houden ze graag eenvoudig, helder, praktisch en werkbaar.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels