Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw handgereedschap van Atlas Copco

Nieuw handgereedschap van Atlas Copco

De afdeling Construction Tools van Atlas Copco speelt doorlopend in op de behoeften van de klanten door zijn portfolio uit te breiden en te verbeteren. Op Bauma zullen een hele reeks nieuwkomers voorgesteld worden.

Het nieuwe accu-aangedreven ijzervlechtergereedschap Knut 39 is tot vijf keer sneller dan handmatig ijzervlechten. De Knut 39 Rebar Tier kan wapeningsstaal met diktes van 16 tot 39 mm met hoge snelheid (1,5 sec.) verbinden met een verbinding met laag profiel die nog steeds grip aan het beton biedt en daarom geen handmatig ingrijpen vereist. Deze machine maakt een stevige knoop met een normale 1,5 mm Ga-draad. De li-ion-accu van het apparaat kan zowat 2.000 verbindingen per oplaadbeurt aan. De machine is eenvoudig, robuust en betrouwbaar en heeft goede ergonomische eigenschappen. Ze weegt minder dan 4 kg en wordt gekenmerkt door een laag hand/arm-trillingsniveau.

Buig- en cuttermachine

De KvikBend Rebar Bender en de KvikCut Rebar Cutter zijn draagbare, gebruiksvriendelijke accu-aangedreven gereedschappen. Beide tools hebben een door een elektromotor aangedreven hydraulisch mechanisme en verbruiken heel weinig energie. Om maximale veiligheid te garanderen, maakt een overdrukventiel een noodstop van de buig- of snijdactie mogelijk. De buigmachine kan worden gebruikt voor wapeningsstaal van 10 tot 32 mm. De cutter heeft verschillende maten snijwerktuigen voor wapeningsstaal van 10 tot 28 mm.

Afreimachine

De nieuwe, op afstand bestuurde lichtgewicht meeloop-laser-afreimachine RLS 23 heeft een trilbalk en heeft speciale wielen zonder banden om over single-mesh-wapeningen te kunnen rijden. De machine kan worden gebruikt voor het vlak maken van vezelbeton en heeft een speciaal wiel om segregatie te voorkomen. De machine spreidt beton en biedt een hoge capaciteit: de machine kan per dag 1.500 m² afwerken. De goed uitgebalanceerde gewichtsverdeling maakt het de meeloop-laser-afreimachine mogelijk om op hellingen te werken. De besturing aan de achterkant voorkomt zichtbare sporen op het beton en zorgt voor een regelbare werksnelheid. De veiligheid wordt gewaarborgd door een op afstand bedienbare afschakelaar, verlichting en geluidssignalen.

Trilnaald

De AME 1600 is een draagbare, lichte mechanische trilnaald met een flexibel en gebruikersvriendelijk vibratiesysteem. Hij vereist een draagbare elektrische aandrijfeenheid die wordt gebruikt in combinatie met vier mechanische trilnaaldkoppen en vijf flexibele assen die voorzien zijn van gebruiksvriendelijke snelkoppelingen. Door een handige schouderband houdt de gebruiker zijn handen vrij.

Deze machine levert 1.600 W bij 12.000 rpm. Onmiddellijk vermogen van de aandrijving zorgt voor een hoge acceleratie die bijdraagt aan de uitstekende prestaties in beton en vloerplaten met beperkt tot hoog vloeivermogen. Een schuimfilter biedt extra bescherming tegen stof en het zwarte rubberen buitenmembraan beschermt de aandrijving tegen schokken, stof en algemene slijtage. De koolborstels zijn gemakkelijk toegankelijk en vereenvoudigen zo het onderhoud.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen