Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw fietspad Wingene-Beernem

Bij de aanleg van het fietspad langs de N370 tussen Wingene en Beernem zal de veiligheid van fietsers centraal staan. Dit blijkt uit het antwoord van Vlaams minister voor Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

In 2017 en 2018 wordt een nieuw fietspad aangelegd langs de N370 tussen Wingene en Beernem. In de eerste fase, voorzien in 2017, zal aan beide zijden van de N370 tussen Wingene en Wildenburg een fietspad komen. Dit wordt gecombineerd met de aanleg van gescheiden rioleringen, aangepaste verlichting en de gedeeltelijke heraanleg van de rijweg.

'In de bebouwde kom van Wildenburg gaat er speciale aandacht naar de veiligheid van fietsers. Zo zal in het centrum het parkeren langs de weg bijna volledig afgebouwd worden. Enkel voor de handelszaken aan de kerk van Wildenburg zal een beperkt aantal parkeerplaatsen langs de weg worden behouden', zo weet Bert Maertens. Zowel aan de Romerijstraat als aan de kerk wordt een middeneiland aangelegd. Aan de kerk zorgt dit voor een veilige fietsoversteek naar het dubbelrichtingsfietspad aan de andere zijde van de weg. Bij het verlaten van Wildenburg richting Beernem, aan de kerk, komt er een dubbelrichtingsfietspad aan de oostzijde van de weg.

Tweede fase

Het dubbelrichtingsfietspad wordt in 2018 doorgetrokken tot in Beernem. De fietspaden worden van de rijweg gescheiden door een veiligheidsstrook. Afhankelijk van de plaats bestaat deze strook ofwel uit een gracht, ofwel uit een strook groen. Er wordt ook geprobeerd zoveel mogelijk open grachten te behouden. Aan kruispunten zal de fietser dichter bij de rijweg komen, zodat hij duidelijker in het wegbeeld komt. Bovendien krijgen de fietspaden aan kruispunten een rode kleur. Om de veiligheid van de fietsers nog te verhogen, wordt ook de summiere verlichting langs de N370 tussen de Blauwhuisstraat en de Koolstraat te Wingene vernieuwd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen