Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw buurthuis De Villa’s in Ganshoren

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuw buurthuis De Villa’s in Ganshoren

De sociale woningen De Villa’s in de Van Overbekelaan in Ganshoren beschikken in de nabije toekomst over een nieuw buurthuis met een polyvalente zaal voor socioculturele activiteiten en een buitenschoolse opvang voor de jeugd.

De werkzaamheden die Beliris minder dan een jaar geleden startte, werden zopas afgerond. Beliris levert het gebouw in casco op. De openbare vastgoedmaatschappij De Villa’s neemt de afwerking van het gebouw op zich, waaronder het plaatsen van de keukens, de toiletten en de betegeling.

De nieuwe ontmoetingsplek is centraal gelegen tussen de twee woontorens van De Villa’s en zal een gezellige plaats worden waar het leuk is om samen te komen of evenementen te organiseren. Het buurthuis bestaat uit twee delen, één voor volwassenen en één voor de jeugd, en moet het isolement van sociaal zwakkeren doorbreken en het buurtleven aanwakkeren. In de polyvalente ruimte zal nog een keuken worden geïntegreerd. Ook in het gedeelte voor de jeugd wordt een kitchenette geplaatst. Kinderen en jongeren zullen op woensdagnamiddag of in de vroege avond hier hun huiswerk kunnen maken, knutselen, workshops volgen, enz.

Er werd gekozen voor een strak ontwerp dat aansluit bij de moderne omgeving: een eenvoudig, rechthoekig volume van grijs prefabbeton dat volledig tot zijn recht komt in de groene omgeving. Het gebouw voldoet aan de zeer lage energienormen. Het verbruik wordt tot een minimum beperkt dankzij een performante isolatie en energiezuinige verwarmings- en ventilatietechnieken. De bouw van het buurthuis begon in juni 2016 en werd in minder dan een jaar tijd afgerond met een budget van minder dan 600.000 €.

In 2011 herwaardeerde Beliris reeds de omgeving van de sociale woningen De Villa’s in de Van Overbekelaan in Ganshoren. De bouw van het buurthuis rondt dit project nu helemaal af.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Bouwonderneming Besix wint het contract voor de vernieuwing van een 1,46 km lange kademuur langs de rechteroever van het Albertkanaal in Schoten. Het gaat om een project van de Vlaamse Waterweg ter waarde van 8,3 miljoen €. De werken[…]

15/01/2021 | ProjectenBesix
Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Meer artikels