Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuw bedrijventerrein in Houthulst op komst

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuw bedrijventerrein in Houthulst op komst

(c) Global Estate Group

In de West-Vlaamse gemeente Houthulst is zopas het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein voor lokale ondernemers. Een deel van de site wordt aangeboden als industriegrond en daarnaast zijn er ook plannen voor een nieuw kmo-park. De bouwwerken worden uitgevoerd door de West-Vlaamse projectontwikkelaar Global Estate Group die het terrein van 6,5 ha twee jaar geleden kocht.
 
Voor de lancering moest projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp de site eerst onderwerpen aan een heuse bomdetectie en een archeologisch onderzoek. De omgeving kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog namelijk zwaar onder vuur te liggen. Nu dat achter de rug is kunnen de bouwwerken echt van start gaan.
 
Van de 3,9 ha beschikbare industriegrond is reeds 2,4 ha verkocht aan verschillende bedrijven. Er zijn nog maar zes percelen beschikbaar. Volgens Kathleen De Wulf van Global Estate Group is de interesse ondanks de viruscrisis groot.
 
De riolerings- en wegeniswerken zijn volop aan de gang en er wordt ook een nieuwe weg aangelegd die het huidige bedrijventerrein met het nabijgelegen recyclagepark zal verbinden. Deze week beginnen ook de werken aan de groenzone en het bufferbekken. Dit bufferbekken zal eventuele wateroverlast in het gebied opvangen.
 
Op het westelijke deel van de site wil Global Estate Group ook nog een kmo-park ontwikkelen. De plannen omvatten 23 units, verdeeld over twee gebouwen. De units zullen tussen 124 m² en 450 m² groot zijn.
 
De projectontwikkelaar richt zich vooral op de kleinere lokale ondernemer. Elke unit wordt casco opgeleverd zodat de koper deze naar eigen behoeften kan inrichten. De start van deze werken is voorzien voor het najaar.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels