Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Niba koopt moederbedrijf Belmagri en Eurogri

Grind- en zandproducent Niba Beheer uit Arnhem heeft zijn sectorgenoot SDH Holding uit Nijmegen overgenomen. SDH Holding is in België actief met de dochterbedrijven Belmagri, Eurogri, SBS en Hermaco, allen met maatschappelijke zetel in Kinrooi (Limburg).

Niba Beheer is een onderdeel van het Duitse familiebedrijf Hülskens uit Wesel en werkt al meer dan negentig jaar op de Belgische en Nederlandse bouwgrondstoffenmarkt. Het bedrijf is in Nederland binnen samenwerkingsverbanden actief in landelijke grind- en zandwinningen zoals de rivierverruimingsprojecten Grensmaas en Well-Aijen in Limburg en het natuurontwikkelingsproject Over de Maas in Gelderland.

Daarnaast exploiteert Niba Beheer een eigen regionale winning in het Limburgse Reuver. Via de verkooporganisatie Grind- en Zandhandel Huco wordt het geproduceerde zand en grind en een deel van de productie van het moederbedrijf Hülskens via de Duitse Benedenrijn op de Belgische en Nederlandse markt afgezet. Daarnaast is Niba Beheer op de Belgische markt actief met handelsonderneming Minera, waarvan de onderneming voor de helft aandeelhouder is.

Ook de SDH-groep is actief in het Nederlandse Grensmaas-project. Hetzelfde geldt voor het project aan de Belgische zijde van de Grensmaas. Zelfstandig maar ook in samenwerkingsverbanden exploiteert deze groep verschillende groeves in België en Duitsland. De SDH-groep beschikt over een aantal eigen overslag- en laadlocaties. Handelsmaatschappijen Eurogri en SDH Handel verzorgen de afzet van grind, zand en steenslag op respectievelijk de Belgische en Nederlandse markt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën