Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Niba koopt moederbedrijf Belmagri en Eurogri

Grind- en zandproducent Niba Beheer uit Arnhem heeft zijn sectorgenoot SDH Holding uit Nijmegen overgenomen. SDH Holding is in België actief met de dochterbedrijven Belmagri, Eurogri, SBS en Hermaco, allen met maatschappelijke zetel in Kinrooi (Limburg).

Niba Beheer is een onderdeel van het Duitse familiebedrijf Hülskens uit Wesel en werkt al meer dan negentig jaar op de Belgische en Nederlandse bouwgrondstoffenmarkt. Het bedrijf is in Nederland binnen samenwerkingsverbanden actief in landelijke grind- en zandwinningen zoals de rivierverruimingsprojecten Grensmaas en Well-Aijen in Limburg en het natuurontwikkelingsproject Over de Maas in Gelderland.

Daarnaast exploiteert Niba Beheer een eigen regionale winning in het Limburgse Reuver. Via de verkooporganisatie Grind- en Zandhandel Huco wordt het geproduceerde zand en grind en een deel van de productie van het moederbedrijf Hülskens via de Duitse Benedenrijn op de Belgische en Nederlandse markt afgezet. Daarnaast is Niba Beheer op de Belgische markt actief met handelsonderneming Minera, waarvan de onderneming voor de helft aandeelhouder is.

Ook de SDH-groep is actief in het Nederlandse Grensmaas-project. Hetzelfde geldt voor het project aan de Belgische zijde van de Grensmaas. Zelfstandig maar ook in samenwerkingsverbanden exploiteert deze groep verschillende groeves in België en Duitsland. De SDH-groep beschikt over een aantal eigen overslag- en laadlocaties. Handelsmaatschappijen Eurogri en SDH Handel verzorgen de afzet van grind, zand en steenslag op respectievelijk de Belgische en Nederlandse markt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring