Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Netwerkevent voor ontwikkelaars brownfields

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Netwerkevent voor ontwikkelaars brownfields

Het Team Vlaams Bouwmeester, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de partners van het traject Terug in Omloop organiseren een netwerkevenement voor al wie betrokken is bij de herontwikkeling van brownfields in Vlaanderen. Het evenement vindt plaats op 28 maart van 9 tot 17 uur in de Blikfabriek in Hoboken.
Het event is bestemd voor lokale besturen (omgevingsambtenaren, planners, politici), projectontwikkelaars, eigenaars van brownfieldsites, planners en ontwerpers, deskundigen, bovenlokale overheden, intercommunales, en iedereen die professioneel bezig is met brownfields.
 
Aan de hand van highlights uit de vijf pilootprojecten Terug in Omloop, een rondleiding op de site Lageweg en toelichtingen door inspirerende sprekers over boeiende cases wordt nagegaan hoe de brownfieldontwikkeling in Vlaanderen naar een hoger niveau kan worden getild.

Het traject Terug in Omloop gaat over ambitieus en circulair herontwikkelen van brownfields. Het traject koppelt stedelijke transformatie aan economische transitie en geïntegreerde bodemsanering.

De Blikfabriek in Hoboken is een schitterende tijdelijke invulling van de voormalige ‘Crown’ site, gelegen in het projectgebied de Lageweg. De Lageweg kennen we van het traject Labo XX en het traject Terug in Omloop.

Sprekers zijn Mohamed Ridouani (burgemeester van Leuven), Wout Maddens (voorzitter van Leiedal en schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten in Kortrijk), Johan Geeroms (managing director PSR en voorzitter Commissie Brownfields BVS, de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector) en Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs.

In de namiddag stellen de OVAM en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) eerst in twee werksessies hun instrumentarium rond brownfields en de beschikbare ondersteuning voor.

Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen tussen twee rondleidingen op de site: één met focus op de tijdelijke invulling (de Blikfabriek) en één met focus op de herontwikkeling (rondleiding in het projectgebied de Lageweg door projectleiders Veva Roesems (Stad Antwerpen) en Sven Hermans (DC Belgium).

Inschrijven voor het netwerkevent Terug in Omloop kan via de website vlaamsbouwmeester.be.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels