Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Netwerkevent voor ontwikkelaars brownfields

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Netwerkevent voor ontwikkelaars brownfields

Het Team Vlaams Bouwmeester, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de partners van het traject Terug in Omloop organiseren een netwerkevenement voor al wie betrokken is bij de herontwikkeling van brownfields in Vlaanderen. Het evenement vindt plaats op 28 maart van 9 tot 17 uur in de Blikfabriek in Hoboken.
Het event is bestemd voor lokale besturen (omgevingsambtenaren, planners, politici), projectontwikkelaars, eigenaars van brownfieldsites, planners en ontwerpers, deskundigen, bovenlokale overheden, intercommunales, en iedereen die professioneel bezig is met brownfields.
 
Aan de hand van highlights uit de vijf pilootprojecten Terug in Omloop, een rondleiding op de site Lageweg en toelichtingen door inspirerende sprekers over boeiende cases wordt nagegaan hoe de brownfieldontwikkeling in Vlaanderen naar een hoger niveau kan worden getild.

Het traject Terug in Omloop gaat over ambitieus en circulair herontwikkelen van brownfields. Het traject koppelt stedelijke transformatie aan economische transitie en geïntegreerde bodemsanering.

De Blikfabriek in Hoboken is een schitterende tijdelijke invulling van de voormalige ‘Crown’ site, gelegen in het projectgebied de Lageweg. De Lageweg kennen we van het traject Labo XX en het traject Terug in Omloop.

Sprekers zijn Mohamed Ridouani (burgemeester van Leuven), Wout Maddens (voorzitter van Leiedal en schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten in Kortrijk), Johan Geeroms (managing director PSR en voorzitter Commissie Brownfields BVS, de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector) en Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs.

In de namiddag stellen de OVAM en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) eerst in twee werksessies hun instrumentarium rond brownfields en de beschikbare ondersteuning voor.

Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen tussen twee rondleidingen op de site: één met focus op de tijdelijke invulling (de Blikfabriek) en één met focus op de herontwikkeling (rondleiding in het projectgebied de Lageweg door projectleiders Veva Roesems (Stad Antwerpen) en Sven Hermans (DC Belgium).

Inschrijven voor het netwerkevent Terug in Omloop kan via de website vlaamsbouwmeester.be.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) organiseert op zondag 15 mei de jaarlijkse Renovatiedag in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Op dezelfde dag is er ook een Franstalige editie, georganiseerd door Advanced Fair. Wie verbouwplannen heeft,[…]

Zondag 15 mei iedereen welkom op Open Wervendag

Zondag 15 mei iedereen welkom op Open Wervendag

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Nooit geziene onrust op de bouwmaterialenmarkt

Nooit geziene onrust op de bouwmaterialenmarkt

Meer artikels