Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

(c) InterSolution

© www.drj.be

Na een jaar afwezigheid kan in januari InterSolution, de vertrouwde jaarlijkse afspraak voor de solarprofessional, hopelijk opnieuw in alle veiligheid doorgaan. Intussen al voor de tiende keer zal InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, plaatsvinden in Flanders Expo Gent, op 19 en 20 januari.
Gedurende twee dagen bundelt InterSolution de belangrijkste specialisten uit de sector onder één dak: van aanbieders van zonnepanelen tot energieopslag, montagesystemen en monitoringsoftware.
 
Hoe heeft de markt de covidpandemie doorstaan? Welke innovaties zijn mogelijke game changers? En wie zijn de belangrijkste spelers in de sector? Het antwoord op die vragen vind je op InterSolution. De toegang is gratis mits online voorregistratie en exclusief voor professionele bezoekers. De vorige editie (2020) werd bezocht door 2.683 vakmensen.
 
InterSolution 2022 wordt een editie om naar uit te kijken. Niet alleen omdat het een jubileumeditie is, maar ook en vooral omdat solarprofessionals voor het eerst sinds lange tijd elkaar opnieuw persoonlijk kunnen ontmoeten, kunnen netwerken en deals sluiten met bestaande en nieuwe contacten.“Ondanks alle digitale hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft de fysieke beurs het meest efficiënte platform om nieuwigheden in de markt te introduceren en te ontdekken, en om vruchtbare zakenrelaties te ontwikkelen”, stelt beursmanager Delphine Martens van InterSolution.
 
De markt
 
Zonne-energie wordt in de komende decennia één van de belangrijkste energiebronnen van België en Nederland. Net door de impact van de gezondheidscrisis begint het besef te komen dat de zonne-energiesector een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame wereld. In Vlaanderen en Nederland blijft het aantal grootschalige zonnedaken en zonneparken stijgen. Met die opmars groeit eveneens de markt van onderhoud en monitoring. Ook voor fabrikanten van montagesystemen blijven nieuwe toepassingen zich aanbieden: van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. In toenemende mate zullen energieopslagsystemen ingezet worden om het elektriciteitsnet te onlasten en minder afhankelijk te worden van het net. Fabrikanten van omvormers voegen steeds meer functies toe aan zonnepanelen en maken van omvormers de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen. Behalve zonnestroom heeft ook zonnewarmte een alsmaar belangrijker potentieel voor de verduurzaming in België en Nederland. Het ontwikkelen en delen van kennis ervan is daarom belangrijk.
 
Op InterSolution 2022 krijgt de bezoeker een allesomvattend overzicht van nieuwigheden inzake batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, pv-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…
 
Voor vele standhouders is deze tweedaagse vakbeurs de belangrijkste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt. Tal van vooraanstaande spelers hebben hun aanwezigheid bevestigd, waaronder: SMA, Esdec, Huawei, Kostal, Premium Mounting Technologies, Avasco, Battery Supplies, Sadef, Wattkraft, Growatt, Rexel, Cebeo, Baywa r.e., Krannich Solar, Van der Valk Solar Systems, Xemex, PV Cycle, GPC Europe, SAJ, Carbomat, Schletter, Niko, Eco-Tronic…
 
Jubileumeditie
 
De vakbeurs vindt begin 2022 voor de tiende keer plaats. In 2008, nog voordat de Vlaamse zonnepanelenmarkt tot recordhoogte zou stijgen, nam beursorganisator Delphine Martens het initiatief voor de allereerste zonne-energievakbeurs in de Benelux. Intussen is de solarmarkt volwassen geworden en is InterSolution gegroeid tot een gevestigde waarde voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business in België én Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden.
 
Uiteraard staat InterSolution garant voor een professionele en veilige beurs, volgens de geldende coronamaatregelen. De organisatie voorziet voldoende ventilatie en ruimte op de beursvloer, en belangrijke contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd. Voor catering worden de horecaregels gevolgd.
 
Meer info vind je hier.
 
De video van de vorige editie kan je hier bekijken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Elk lokaal bestuur plaatst als aanbestedende overheid jaarlijks vele overheidsopdrachten. De Vlaamse lokale besturen kopen jaarlijks 1,5 miljard euro aan goederen en diensten aan. Hierbij zijn de werken nog niet meegerekend. Dat betekent dat er[…]

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

Zondag 15 mei iedereen welkom op Open Wervendag

Zondag 15 mei iedereen welkom op Open Wervendag

Meer artikels