Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nederlandse overnemer voor Quality Pumps & Machines

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nederlandse overnemer voor Quality Pumps & Machines

Quality Pumps & Machines wordt op 1 juni overgenomen door de Nederlandse Van der Ende Groep. Dankzij deze overname kan Quality Pumps zijn positie op de Belgische markt verstevigen.
Quality Pumps & Machines heeft sinds de oprichting in 2012 een forse organische groei doorgemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken op de Belgische markt. Quality Pumps is actief in de verkoop, verhuur, onderhoud en herstelling van pompen, leidingen en toebehoren voor de aannemerij, industrie en overheid en  is o.a. exclusief invoerder van de Grindex en Dragflow en is tevens invoerder van de dieselaangedreven rioleringspomp S.I.P. Daarnaast beschikt het bedrijf over een moderne verhuurvloot van meer dan 120 pompen voor verschillende toepassingen zoals tijdelijke (nood)pompen, drainagepompen, slibpompen, rvs dompelpompen, rioleringspompen, slijtvaste pompen met woelkop en dieselaangedreven pompen voor het verpompen van influent, bentoniet, vuil water, rioleringswater en slib of slurry.

Van der Ende Groep

De afgelopen jaren stonden voor Van der Ende Groep vooral in het teken van verdere professionalisering, uitbreiding van de interne organisatie en het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen. De volgende stap in het uitgestippelde groeipad is een buitenlandse overname. Van der Ende Groep is een vooruitstrevend familiebedrijf (> 115 fte) en al ruim 35 jaar producent, innovator en leverancier van technische producten op het gebied van water(behandeling), klimaat- en ventilatie oplossingen en (industriële) filtratietechniek. Daarnaast biedt zij specialistisch advies en uitgebreide technische dienstverlening aan de land- en tuinbouw, industrie, (semi)overheid en bouw en aannemerij.
 
Van der Ende Groep heeft zowel vergelijkbare als complementaire business en is hierdoor een uitstekende aanvulling bij de activiteiten van Quality Pumps. Daarnaast bedient Van der Ende Groep klanten in verschillende segmenten (o.a. glastuinbouw en industrie) waar Quality Pumps ook nog heel wat groeimogelijkheden ziet.
 
De volledige integratie van Quality Pumps & Machines in Van der Ende Groep zal gefaseerd plaatsvinden. Johan Broekmans, oprichter en huidig eigenaar van Quality Pumps & Machines, blijft aan en zal zijn kennis en ervaring overdragen. “Ik ben er heilig van overtuigd dat deze overname het beste is wat Quality Pumps kan overkomen om te kunnen blijven groeien. We zullen op korte termijn al diverse synergie -voordelen kunnen realiseren en daarnaast zien we de  (cultuur)verschillen als een verrijking voor de gehele groep. We zullen het beste uit twee werelden samenvoegen”, zegt Lex van der Ende, managing director Van der Ende Groep.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics opent binnenkort een nieuw bedrijfsgebouw in Beerse, waar de productie verdriedubbeld kan worden. Na het 15-jarige bestaan is dit een nieuwe mijlpaal voor de onderneming van Gunter Roefs. GR technics opent straks de deuren van de[…]

15/09/2021 | Ondernemingen
Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Meer artikels