Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nederlandse aanpak verkort oplevertijd met 50%

Gerelateerde onderwerpen :

Nederlandse aanpak verkort oplevertijd met 50%

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV werkt samen met het architecten- en ingenieursconsortium VK-Réservoir A aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi, één van de grootste privé-ziekenhuizen in Wallonië.

Door een functionele scheiding in de ruwbouw en een gefaseerde ingebruikname zorgen Royal HaskoningDHV en VK-Réservoir A ervoor dat het ziekenhuis in recordtijd open kan. Met deze opdracht is voor Royal HaskoningDHV een bedrag van enkele miljoenen euro's gemoeid.

Het Grand Hôpital de Charleroi wordt met 950 bedden en een oppervlakte van ongeveer 130.000 m² één van de belangrijke zorglocaties in het zuiden van België. Het nieuwe ziekenhuis vervangt het verouderde ziekenhuis dat verspreid ligt over verschillende locaties in de stad. Het ziekenhuis wordt aan de rand van de stad ingebed in de groene omgeving.

Patiënt centraal

Royal HaskoningDHV en VK-Réservoir A tekenden voor het voor België unieke functioneel ontwerp waarbij de patiënt centraal staat met de ziekenhuisfuncties die hij nodig heeft, om hem heen. Het ziekenhuis in Charleroi wordt ontwikkeld conform de schillenmethode: elk gebouw heeft duidelijk afgebakende functies. Daardoor kan de ruwbouw zeer snel worden opgeleverd en de markt benaderd worden voor de verdere inrichting van het gebouw.

Kostenefficiëntie

Royal HaskoningDHV ondersteunt het architecten- en ingenieursconsortium ook met installatieontwerp en kostenbeheersing. Met name op dat laatste gebied is een Nederlandse partij interessant voor buitenlandse opdrachtgevers.

'Doordat de zorgsector in Nederland onder druk staat, speelt hier al jaren de vraag hoe zorginstellingen hun vastgoed zo efficiënt mogelijk kunnen ontwikkelen en exploiteren. Nederland loopt voor in kostenefficiëntie. Dat helpt de opdrachtgever in Charleroi enorm', verklaart Niek Grobben, projectmanager bij Royal HaskoningDHV.

Trackrecord

De wereldwijde transformatie van het ziekenhuislandschap is in volle gang. Royal HaskoningDHV adviseert menig ziekenhuis op weg naar een betaalbaar, toegankelijk en hoogwaardig zorgaanbod. Zo is het bedrijf samen met andere partijen betrokken bij het ontwerp van het Deense universitair ziekenhuis in Aalborg en het Hvidovre-ziekenhuis in Kopenhagen; het Honliv-ziekenhuis in China; de nieuw- en verbouw van Erasmus MC Rotterdam; het Princess Maha Chakri Sirindhorn-gebouw van universitair ziekenhuis Ramathibodi in Bangkok, Thailand; en het districtsziekenhuis in Pixley, Zuid-Afrika.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Meer artikels