Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nazarethse tennisclub vraagt overdekt terrein

Gerelateerde onderwerpen :

Tennisclub Sterrenbos vraagt aan het gemeentebestuur van Nazareth een overdekt tennisterrein. Het huidige ruimtelijke uitvoeringplan (rup) laat evenwel geen bijkomende bebouwing op de site toe. De gemeente neemt de vraag van de tennisclub ernstig, maar niet ten koste van de omwonenden of van de andere gebruikers van het speelplein (o.a. KSA Nazareth en de speelpleinwerking).

Veneco

Op basis van gesprekken met alle betrokkenen tekent Veneco een nieuw grondplan voor de site. Hierop zullen de grote lijnen van de gewenste indeling staan. Dit plan zegt nog niets over de precieze plaats van gebouwen, bomen of speeltoestellen. Wel zal hierop te zien zijn in welke zones een gebouw mag staan en in welke zones groen en/of speelruimte voorzien moet worden.

Verkaveling

Het is bv. mogelijk dat de speelzone gedeeltelijk verhuist naar een andere plaats van de site. Het gebied tussen de Groenstraat, Sterrenbosstraat en Drapstraat kan vanaf 2020 verkaveld worden. Het gemeentebestuur kan in de verkavelingsvoorschriften bepalen dat speelruimte en groenzones gecreëerd moeten worden.

2017

Het nieuwe grondplan vormt het vertrekpunt voor een wijziging van het rup Sterrenbos. Een nieuw rup zal waarschijnlijk pas definitief goedgekeurd zijn tegen eind 2017 of nog later. Pas dan kan de gemeente effectief veranderingen aanbrengen op de site.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Modulair bouwer Jan Snel is begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. In zes weken tijd wordt de nieuwe locatie opgeleverd in Merelbeke,[…]

10/04/2021 | kantorenCorona
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Gerenoveerd Rijksarchief in Antwerpen opent de deuren

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Meer artikels