Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nacht van de Bouwvakker bekroont Isovera en Asbest Care/Migale

Gerelateerde onderwerpen :

Nacht van de Bouwvakker bekroont Isovera en Asbest Care/Migale

Jean-Pierre Schroeders, voorzitter van Bouwinnovatie (r.), en voorzitter van de architectenjury Anneleen Croonen (tweede van r.) zetten de winnaars van de architecten- en de persprijs in de bloemetjes.

Zowat 250 exposanten van Bouwinnovatie en andere genodigden woonden op vrijdag 18 januari in Hasselt Expo de zesde Nacht van de Bouwvakker bij. Jos Roofthooft, de gereputeerde moppentapper en onnavolgbare stadionspeaker van Racing Genk, praatte onder de gelegenheidsnoemer ‘Voor één keer mag het fout in de bouw’ ook nu weer deze avond annex fout feestje aaneen, waarop naar jaarlijkse gewoonte enkele begerenswaardige prijzen werden uitgereikt. De 14-koppige coverband De Hernia’s uit Maaseik zorgde voor een stevige muzikale noot.

Anneleen Croonen van Q-BUS Architectenbureau uit Lummen, die bij de jurering werd geholpen door Samantha Corporaal van hetzelfde kantoor, reikte de Architectenprijs van Bouwinnovatie 2019 uit aan Isovera bvba uit Hasselt. “We hebben voor Isovera gekozen omwille van diens gezellige en verwelkomende stand, waar het product duidelijk aanwezig is zonder te overheersen. Bovendien wilden we een lokale standhouder steunen”, gaf ze als motivatie mee.

De Persprijs werd door voorzitter Johan Lambrechts (Bouwkroniek), die zich bij de jurering liet bijstaan door Viviane Leinders (Weldon) en Rik Neven (Redactiebureau Palindroom en www.architectura.be), geschonken aan Asbest Care uit Beringen en het opleidingscentrum Migale - Safety Training uit Dessel. Asbest Care schetst op zijn stand op verschillende niveaus een getrouw beeld van waar asbest allemaal in je woning verborgen kan zitten. Terzelfdertijd demonstreert Migale er op bevattelijke wijze welke werkbare veiligheidsmaatregelen je moet in acht nemen om valongelukken, steeds een groot risico bij asbestverwijdering, goed te doen aflopen en hoe schijnveiligheid kan vermeden worden. Beide winnaars ontvingen behalve bloemen en een oorkonde tevens een kunstwerk van Boud Ceysens uit Hechtel-Eksel.

Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg (m.), mocht de ‘Meest Verdienstelijke Bouwvakker’ van 2018 bekronen.
 

Valère Derwael en Lathouwers & Slangen

Valère Derwael van de firma Vandebos Algemene Bouwonderneming uit Alken werd uitgeroepen tot ‘Meest Verdienstelijke Bouwvakker’ van het afgelopen jaar. Valère kan bogen op een loopbaan van veertig jaar bij Vandebos, heeft een hechte familiale band met het bedrijf (zijn vader werkte er reeds en ook zijn zoon Daan is er al een tiental jaar actief) en toont zich met zijn grote stielkennis, enthousiaste gedrevenheid, vlotte samenwerking met verschillende generaties en tomeloze inzet als teamspeler en indien nodig zelfs als entertainer een echt uithangbord voor de bouwsector.

De winnaar, die werd bekendgemaakt door Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg, kreeg een trofee en een verblijf in de Waalse B&B van Ivo Eevers, zelf jarenlang actief geweest in de bouw en gewezen lid van Bouwunie, en zijn vrouw. De andere kandidaten waren Erik Goiris van Algemene Dak- en Zinkwerken Erik Goiris, genomineerd door zijn vrouw Christiane Boutefeu, en Luc Vannitsen van Vandebos Algemene Bouwonderneming, die net als Valère Derwael genomineerd werd door gedelegeerd bestuurder Krijn Henrotte.

Presentator Jos Roofthooft (l.) en Davy Maesen (tweede van l.) brachten hulde aan Thierry Lathouwers van het bedrijf Lathouwers & Slangen.


Voor de eretitel van ‘Meest verdienstelijke bouwbedrijf van 2018’ kwamen ook drie genomineerden in aanmerking. RB Bouwservice en Vanaken Jos bvba moesten het afleggen tegen Lathouwers & Slangen bvba uit Zichen-Zussen-Bolder. Dit actieve Bouwunie-lid nam het afgelopen werkjaar meer dan elk ander bedrijf o.m. deel aan infoavonden, opleidingen, netwerkactiviteiten, de Limburgse Bouwacademie, PUUR Prof en Bouwinnovatie 2018. Thierry Lathouwers nam de prijs, een waardebon van 500 € geschonken door Prosafco en Bouwunie Limburg en een elektrische koelbox, in ontvangst.

164 stands staan dit jaar op Bouwinnovatie, dat nog dit weekend kan bezocht worden in de Ethias Arena in Hasselt. (zie ook Bouwkroniek van 18 januari blz. 33).
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Bedrijven kunnen vanaf nu tot eind deze zomer intekenen voor de grootste boomplantactie die ooit in Vlaanderen werd gelanceerd. De actie ‘Het Grootste Bos van Vlaanderen’ mobiliseert vanaf september ook particulieren. De bedoeling is[…]

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Meer artikels