Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Museum van Elsene wordt gerenoveerd

Museum van Elsene wordt gerenoveerd

B-Architecten uit Antwerpen heeft de renovatieopdracht voor het museum van Elsene aan de Jean Van Volsemstraat binnengehaald. Twee jaar geleden schreef de gemeente Elsene een wedstrijd uit om het museum grondig te renoveren. Aan de renovatie is een prijskaartje van 1,8 miljoen ' verbonden. Het architectenkantoor hoopt in de tweede helft van 2017 klaar te zijn met de opdracht.

Het museum bestaat uit verschillende gebouwen zoals een slachthuis uit de negentiende eeuw, een oude feestzaal en een vleugel uit de jaren '70 van vorige eeuw. Concreet zullen de vier afzonderlijke gebouwen van het museum aan elkaar worden gekoppeld, zodat er een aaneengesloten parcours voor de bezoekers ontstaat.

De trappen worden uit de voormalige feestzaal gehaald, waardoor een grote monumentale ruimte ontstaat. Dat moet de inkom en meteen het kloppende hart van het vernieuwde museum worden. Er komen ook een nieuwe ticketbalie, een boekenwinkel en een café.

In wat vroeger het woongebouw was, komen educatieve ruimtes, een polyvalente zaal, ateliers en kantoren. De voortuin van het museum wil B-architecten inrichten als een volwaardige stedelijke verblijfsruimte.De stadstuin van de woning wordt een intieme beeldentuin en zal deel uitmaken van het nieuwe tentoonstellingsparcours. (foto: B-Architecten).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap