Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Montagegemak staat voorop bij Argenta Invisidoor 2.0

Gerelateerde onderwerpen :

,
Montagegemak staat voorop bij Argenta Invisidoor 2.0

Met de Argenta invisidoor 2.0 gaat Arlu als specialist in onzichtbare aluminium deurkaders voor draaideuren nog een stap verder. Voortaan zijn deze profielen in twee universele varianten verkrijgbaar, eentje voor binnendraaiende en eentje voor buitendraaiende deuren.
De profielen – die voortaan ook met raamankers bevestigd kunnen worden – zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant en voor het bovenprofiel van het deurkader. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten.
 
Adaptoren
 
In het U-profiel van het deurkader schuif je naar keuze de adaptoren voor Invisible Neo-scharnieren en het deurslot op hun plaats. Dankzij die adaptoren is er niet langer sprake van uitgefreesde slot- of scharniergaten, waardoor het profiel nergens aan stevigheid moet inboeten. Bij afwerking met gipskarton of pleister hoef je voortaan dus niet extra te verstevigen ter hoogte van slot en scharnieren. Zo win je zowel tijd bij plaatsing als bij afwerking.
 
Alles kan
 
Opvullen tussen de adaptoren doe je door afdekprofielen in datzelfde U-profiel vast te klikken. De naad die zichtbaar blijft, kan je naar wens nog afkitten en vlak schuren. Zelfs na installatie is het nog steeds mogelijk om de scharnier- en slotkant van een Invisidoor 2.0-binnendeurkader om te wisselen zonder te moeten demonteren. Of een deur links of rechts moet opendraaien, hoef je dus niet op voorhand uit te maken. Ook een extra scharnier of ingebouwde deurdranger voorzien is perfect mogelijk na plaatsing.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Misvattingen over de brandbaarheid van hout

Misvattingen over de brandbaarheid van hout

Hout is een veelgebruikt materiaal in de bouw- en beglazingsindustrie en wordt ingezet voor raam- en deursystemen in een breed scala aan gebouwtypes. Desondanks blijven er nog steeds misvattingen bestaan over de brandbaarheid van hout en de[…]

Prowood verwelkomt nu ook de hele parketsector

Prowood verwelkomt nu ook de hele parketsector

Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Xthermo publiceert brochure brandveiligheid buitengevels

Xthermo publiceert brochure brandveiligheid buitengevels

Meer artikels