Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Monier zet in op typisch Belgisch dak

Als wereldwijde producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken zet Monier elk jaar de toon door naast nieuwe dakpanmodellen ook nieuwe kleuraspecten te ontwikkelen. Dat is dit jaar niet anders. Speciaal voor de Belgische markt stelt Monier op Batibouw zijn meest typisch Belgische panmodel, de OVH 206 Bruegel, voor in de tinten 'Belgisch historisch grijs engobe' en 'Belgisch rood bont'.

Van de kwaliteit van zijn dakpannen is Monier bijzonder zeker. Precies ook daarom dat de fabrikant het als enige aandurft om op al zijn dakpannen, zowel keramische als betonpannen, 30 jaar productgarantie (vorstbestendigheid, breuk en waterdichtheid) en 15 jaar daksysteemgarantie (die verzekert dat de pannen en toebehoren bestand zijn tegen storm, neerslag, condensatie, enz.) te verlenen.

Dakpannen moet echter meer zijn dan enkel uiterst kwalitatief. Ze bepalen immers voor een groot deel het uitzicht van een woning. Daarom dat Monier niet enkel inzake duurzaamheid maar ook inzake esthetiek de lat bijzonder hoog legt en een ruim assortiment panmodellen aanbiedt, in een rijk kleurenpalet en met diverse afwerkingen om precies dat dak te realiseren dat elkeen perfect op het lijf geschreven is, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Omdat stijlen en smaken van architecten en bouwheren continu evolueren en verschillen per land, investeert Monier ook onophoudelijk in de ontwikkeling van nieuwe dakpanvormen en -kleuren die inspelen op regionale, actuele smaaktrends en tegelijk tijdloos zijn. Het is in dat kader dat Monier op Batibouw de tinten 'Belgisch historisch grijs engobe' en 'Belgisch rood bont' voorstelt voor zijn dakpanmodel OVH 206 Bruegel.

Belgisch dak

Een typisch Belgisch dak. Dat krijg je als je kiest voor de OVH 206 Bruegel. Deze dakpan is namelijk een variant op een van de meest traditionele dakpanmodellen van Monier, waarmee al meer dan een eeuw daken worden bedekt. Tot dusver was de OVH 206 Bruegel beschikbaar in vijf kleuren en afwerkingen: 'Belgisch rustiek glazura engobe', 'Belgisch grijs gesmoord naturel', 'Belgisch blauw bont naturel', 'Belgisch blauw naturel' en 'Zwart glazura edelengobe'. Daar komen nu twee nieuwe tinten bij: 'Belgisch historisch grijs engobe' en 'Belgisch rood bont'.

'Belgisch historisch grijs engobe' werd door Monier ontwikkeld op vraag van architecten die deze tint een perfecte kleurnuance vinden voor woningen in pastoriestijl. De speciale tint wordt verkregen door vóór het bakken van de OVH 206 Bruegel een fijne, dunne (klei)laag met ijzeroxides op de keramische dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een prachtige intense grijskleur.

'Belgisch rood bont' is een tint die terug is van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat heel veel bouwheren opnieuw meer warmte op hun dak willen, zoals in de goede oude tijd. Het resultaat geeft enorm genuanceerde daken als resultaat, met tinten die schakeren van oranje tot dieprood over paars tot blauw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar