Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Molenbeek bouwt Huis van de Natuur

Gerelateerde onderwerpen :

Molenbeek bouwt Huis van de Natuur

©

Op een terrein in de vrijwaringszone van het beschermde park van Scheutbos in Molenbeek is Beliris begonnen met de omvorming van een oude boerderij tot kinderboerderij en Huis van de Natuur. Het project omvat de renovatie van het hoofdgebouw, de bijgebouwen en het erf en de bouw van een gezinswoning voor de conciërge. Het educatieve centrum heeft een oppervlakte van 900 m².

Beliris treedt op als bouwheer van het project en werkt samen met het architectuurbureau Alain Richard, Ney & Partners (stabiliteit), Lecharlier (speciale technieken) en aannemer Gillion Construct. De veiligheidscoördinator is Sixco, het technische toezicht wordt verzorgd door Socotec.

De kostprijs van de werken bedraagt 1.945.000 €, btw inbegrepen. Het einde van de werkzaamheden is voorzien in de herfst van 2017.

Het woonhuis en de bijgebouwen worden volledig gerenoveerd: vloeren, muren, structuur, isolatie, gevels, nieuwe ramen, verwarming, ventilatie, waterleidingen, elektriciteit, … Ook de gevels worden volledig opgeknapt met de restauratie van de tegelbekleding en het schrijnwerk.

De kinderboerderij zal zich op het achtererf bevinden met nieuwe stallen, een kippenren, ateliers, compostbakken, een boomgaard, een moestuin en zelfs een ambachtelijk bakhuis. Het erf geeft achteraan uit op de weiden van het Scheutbos. Voor de conciërge, die aanwezig moet zijn voor het boerderijwerk en om de dieren te verzorgen, wordt een passiefwoning met drie kamers opgetrokken.

Na de werkzaamheden moet deze ontmoetingsplek groene buurtinitiatieven stimuleren. Via educatieve activiteiten gaande van verhalen voorlezen tot samen koken of werken in de moestuin draagt het Huis van de Natuur bij tot de ontwikkeling van het Scheutbos doordat het de pedagogische, sociale en culturele uitwisseling over onderwerpen in verband met natuur, fauna, flora, ecologie, waterbeheer en energiebeheer aanmoedigt.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels