Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Modules met buisleidingen vereenvoudigen het productieproces

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Modules met buisleidingen vereenvoudigen het productieproces

Stauff investeert wereldwijd in eigen hightech buizenbuiginstallaties.

Stauff, een internationaal actieve producent van componenten voor hydraulische leidingen, investeert wereldwijd in eigen buizenbuigcentra. “Door het in steeds meer landen integreren van buizen die klaar zijn om te worden aangesloten in voorgemonteerde modules, nemen we de oorspronkelijke fabrikanten verdere complexe stappen in hun productieprocessen uit handen", verklaart Jörg Deutz, CEO van de Stauff Groep. 

Bij Stauff UK in Sheffield behoort het ontwerpen van complexe leidingsystemen en het bewerken van buisleidingen al 30 jaar tot de dagelijkse werkzaamheden. De jongste jaren zijn ook de Stauff-dochtermaatschappijen in India en Brazilië uitgerust met hightech buizenbuigmachines. Begin dit jaar werd een centrum in de Verenigde Staten geopend. De Stauff-bedrijven in Italië, China, Korea en Australië bieden ook al verschillende jaren de bewerking van buisleidingen aan. De bestaande capaciteit in Rusland wordt momenteel uitgebreid. In Europa en Azië staan nog meer productielocaties op de planning. 
 
In de buizenbuigmachines kunnen buizen in alle gangbare materialen en uitvoeringen, met diameters van 6 tot 50,8 mm en wanddiktes van 1 tot 4,5 mm, in zeer complexe vormen worden gebogen. Componenten zoals moeren en snijringen kunnen worden bewerkt en buisuiteinden kunnen door middel van flenzen of het vormen van buisverbindingen worden voorbereid. Verdere arbeidsstappen zijn bijvoorbeeld het lassen en solderen van aansluitelementen en het aanbrengen van een coating of oppervlakteveredeling.
Stauff maakt ook rendabele productie van complexe leidinggeometrieën in middelgrote aantallen mogelijk.
 
Ook de voormontage van andere systeemcomponenten zoals klemmen, flenzen, kogelkranen, verdelers, enz., die allemaal in eigen beheer worden ontwikkeld en geproduceerd , wordt rechtstreeks door Stauff uitgevoerd. De klaar-voor-montage buisleidingen worden gecombineerd tot bouwgroepen en modules, op shadowboards of A-frames gemonteerd en tot aan de montagelijn van de machine- en installatiebouwers geleverd.
 
De voordelen zijn duidelijk: de inkoopinspanningen en magazijnvoorraden voor afzonderlijke componenten worden verminderd, de efficiëntie en veiligheid worden verhoogd door kortere montagetijden en het vermijden van montagefouten, en de aanzienlijke verantwoordelijkheid voor volledige leidingsecties van aansluiting tot aansluiting wordt overgedragen aan één enkele fabrikant.
 
Het model voor alle locaties is het wereldwijde Stauff-competentiecentrum voor buisbewerking van de Britse dochtermaatschappij van de Stauff Groep. Om wereldwijd resultaten op een constant hoog kwaliteitsniveau te behalen, zijn alle Stauff-vestigingen uitgerust met dezelfde hightech buizenbuigmachines die hier worden toegepast. Ze zijn via cloud-applicaties met elkaar verbonden, zodat de productieparameters van machine naar machine kunnen worden overgedragen. 
 
"In plaats van een lang leerproces, dragen we kennis van onze ervaren Britse collega's over naar onze wereldwijde locaties. De nauwe internationale samenwerking is echter vooral voor wereldwijd opererende bedrijven een enorm voordeel. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze wereldwijd 100% identieke en kwalitatief hoogwaardige leidingmodules krijgen. Wij garanderen dit als een full-liner die uitsluitend met componenten uit eigen productie werkt, maar ook als eigenaar van zeer competente buizenbuigcentra", besluit Jörg Deutz.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Husqvarna Group neemt Heger over

Husqvarna Group neemt Heger over

De Construction-divisie van de Husqvarna Group, gespecialiseerd in machines en diamantgereedschappen voor de bouw- en steensector, neemt Heger over, een specialist in professionele diamantgereedschappen voor boor- en zaagmachines, kernboren en[…]

21/04/2022 | Bedrijfsinfo
Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Deschacht bedenkt ingenieuze oplossing voor Turnhoutse werf

Publireportage

Deschacht bedenkt ingenieuze oplossing voor Turnhoutse werf

Meer artikels