Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Modular Lighting Instruments breidt uit in Noord-Amerika

Gerelateerde onderwerpen :

Modular Lighting Instruments breidt uit in Noord-Amerika

De keuze voor Pittsburgh als vestiging voor een nieuw hoofdkwartier is niet toevallig: de stad is een opkomend centrum voor ondernemerschap en innovatie.

© ©YoonKim

Het Belgische Modular Lighting Instruments breidt zijn aanwezigheid in Noord-Amerika uit met de bouw van een nieuw hoofdkwartier in Pittsburgh en een fabriek in Michigan. “We zien een enorm potentieel in Noord-Amerika wat architecturale verlichting betreft”, zegt John Yriberri, business leader Noord-Amerika.

De stap van Modular Lighting Instruments komt niet zomaar uit het niets. Recent marktonderzoek toont aan dat de Verenigde Staten goed zijn voor de aankoop van een kwart van alle armaturen ter wereld. De markt voor high-end architecturale verlichting zal alleen maar groeien in zowel de VS als Canada. Bijkomend blijft led de traditionele verlichting voort wegduwen, waardoor een goede basis  in Amerika en Canada geen slecht idee is. Modular zet dan ook volop in op de Noord-Amerikaanse markt om de komende drie jaar klaar te zijn voor de groeikansen in deze sector.

Michigan

Aanwezig zijn in Noord-Amerika is één ding, maar om een stevige verankering te bekomen is meer nodig. Daarom investeert Modular Lighting Instruments in productontwikkeling, meer middelen en infrastructuur. Met een nieuw hoofdkwartier in Pittsburgh en een fabriek in Michigan legt het een stevige basis voor groei. De keuze voor Pittsburgh is niet toevallig: als een opkomend centrum voor ondernemerschap en innovatie is het dé bestemming geworden voor verschillende bedrijven in de technologiesector. Onder meer Google en Uber bouwden hier recent kantoren, aangetrokken door het vele talent dat uit de hoog aangeschreven universiteiten stroomt.


De voordelen van een lokale fabriek in Grand Haven, Michigan zijn enorm. De toegenomen flexibiliteit in de bevoorradingsketen creëert meer efficiëntie in het leveringssysteem. Dat zorgt dan weer voor betere prijzen en een kortere levertijd voor sleutelproducten als Smart en Mini-Ritm. Ongeveer 65% van de Modular-producten zullen tegen het einde van dit jaar in Michigan geproduceerd worden. Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 zal dat cijfer gestegen zijn naar 80%. Deze ‘Manufactured in Michigan’-producten zijn 100% handgemaakt en getest.

Nieuwe producten

Een toegewijd team van ingenieurs en supply chain-specialisten is momenteel druk bezig om het huidige aanbod aan UL- en cUL-gecertifieerde producten uit te breiden. De eerste stap is een mix van de populairste en recentste armaturen uit Europa naar Noord-Amerika brengen. Begin deze maand voegde Modular de verstelbare Smart 3.2 toe aan de Smartfamilie, een absolute bestseller. Met variatie in kleur, vormen en accessoires geeft Smart het begrip veelzijdigheid een nieuwe invulling.Modular Lighting Instruments lanceerde ook de MP78, hun eerste profielarmatuur voor Noord-Amerika. Deze elegante armatuur bewijst dat profielen al een hele weg hebben afgelegd. Ooit werden ze enkel gebruikt als functionele verlichting voor kantoorruimtes, vandaag toont de MP78 dat met een uitstekend design ook een bepaalde sfeer kan worden opgeroepen. Door de combinatie van led en spots is de MP78 een profiel voor zowel woningen als publieke ruimtes.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels