Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mobility Companion beheert verplaatsingen in de stad

Mobility Companion beheert verplaatsingen in de stad

De Mobility Companion van Xerox is een nieuwe reisoplossing die wordt aangesloten op de systemen van de verschillende vervoerders en leveranciers van transportmiddelen die actief zijn in een stad of in een regio. Ook burgers kunnen hun van deur-tot-deur-verplaatsingen in de omgeving plannen. De oplossing ondersteunt ?Maas'-initiatieven (Mobility-as-a-service), combineert alle beschikbare reisopties zoals bus, trein, tram, fiets, carpooling en autodelen en geeft bovendien ook aanwijzingen over de locaties van laadpalen voor de batterijen van elektrische auto?s.

Reizigers krijgen via het web of via een app op hun smartphone zeer gemakkelijk toegang tot de Xerox Mobility Companion. Ze voeren hun vertrek- en aankomstlocatie in, naast de gewenste reistijd en hun individuele voorkeuren zoals de kostprijs, de ecologische voetafdruk, de maximale wandeltijd en het aantal aansluitingen. De toepassing toont vervolgens de beste reiswegen, de opties wat multimodaal reizen aangaat en de prijzen. Daarbij wordt uitgegaan van een brede waaier van openbare en privépartners die actief zijn in het domein van de stedelijke mobiliteit.

De Mobility Companion gebruikt twee modules om de informatie te updaten en te compileren. Een reisplanner, uitgevonden door het Xerox Research Centre Europe, berekent complexe opties op basis van de data die hij ontvangt van de verschillende netwerken van operatoren en leveranciers die actief zijn in de stad of streek waar het systeem actief is.

De planner berekent de reiswegen die verschillende vervoertypes combineren op basis van zeer actuele informatie en de individuele voorkeuren van gebruikers. Daarna meldt hij de reiziger elke vertraging en suggereert in voorkomend geval alternatieven om de bestemming te bereiken. Daarnaast is er de Repository Manager die de uurroosters voortdurend actualiseert voor de reisplanner. Dat gebeurt op basis van informatie van de leverancier en informatie die hij van de reizigers ontvangt.

?Steden en regio?s zijn steeds vaker op zoek naar nieuwe methodes die de reiservaring kunnen verbeteren en het gebruik van duurzame vervoermiddelen promoten. Xerox heeft een unieke oplossing ontwikkeld waarmee we die twee uitdagingen aankunnen. De kracht van deze oplossing schuilt in haar capaciteit om complexe reisopties en netwerken van verschillende operatoren te combineren over een volledige geografische regio. De Mobility Companion maakt deel uit van een hele suite van oplossingen voor stedelijke mobiliteit die we wereldwijd aanbieden?, aldus Jo Van Onsem, group president International Public Sector van Xerox.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaanderen betaalt facturen sneller

Vlaanderen betaalt facturen sneller

Goed nieuws voor wie werkt voor en levert aan de  Vlaamse Gemeenschap. “In 2019 betaalde de Vlaamse Gemeenschap 86% van de 157.452 niet-betwiste facturen tijdig. De tijdige betalingen zitten in stijgende lijn, voornamelijk dankzij de[…]

Zuid-West-Vlaanderen wordt één grote puntenwolk

Zuid-West-Vlaanderen wordt één grote puntenwolk

Besix krijgt eerste mondiale BIM-norm

Besix krijgt eerste mondiale BIM-norm

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

Meer artikels