Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mobiele unit ontvouwt zichzelf tot compleet gebouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Mobiele unit ontvouwt zichzelf tot compleet gebouw

In Amsterdam werd de Unfold gedemonstreerd, een mobiele unit die zichzelf in enkele minuten tijd kan ontvouwen tot een compleet huis of kantoor. Ingeklapt heeft de Unfold de afmetingen van een container, maar hij kan zich met één druk op de knop ontplooien tot een oppervlakte van 100 m².

De Unfold biedt veel comfort en kan volledig aangepast worden aan alle wensen op het gebied van werk, wonen en vrije tijd. Het systeem werd ontwikkeld door het Nederlandse G3 Spaces uit Amsterdam in samenwerking met Ten Fold Engineering. Binnenkort komt het product op de markt.

De Unfold is ontworpen met ultieme flexibiliteit als kerngedachte. Uitgeklapt biedt de Unfold een moderne ruimte die kan dienen voor verschillende toepassingen. Door gebruik te maken van uitwisselbare pods kan de ruimte van de ene op de andere dag voor iets heel anders worden ingezet. De units kunnen tevens gekoppeld en gestapeld worden waardoor grotere ruimtes gebouwd kunnen worden zoals een hotel of een school met verschillende klaslokalen. Voorzieningen zoals verwarming, airco, sanitair en elektriciteit zijn allemaal geïntegreerd. Bovendien is de ruimte goed geïsoleerd en bestendig tegen elk weertype waardoor de Unfold wereldwijd gebruikt kan worden.

De Unfold heeft standaard afmetingen waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. De vrachtwagenchauffeur kan de unit zelf plaatsen en in enkele minuten laten ontvouwen tot een ruimte van wel vier keer de grootte van een container. Omdat daarbij voor een groot gedeelte gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht wordt weinig energie verbruikt. Bovendien is het niet nodig om extra gereedschap of een extra arbeider mee te nemen, waardoor flink bespaard kan worden op de operationele kosten. De Nederlandse ontwerpstudio Tjep. is verantwoordelijk voor het interieur van de unit. In samenwerking met lanceringspartner Tharawat wordt vanaf volgende maand een tour georganiseerd door ondermeer het Midden-Oosten om ook daar de Unfold te tonen.

“Wij creëren nieuwe mogelijkheden voor (het gebruik van) ruimte en ontwerpen, ontwikkelen en leveren flexibele, verplaatsbare en comfortabele accommodaties voor werk, wonen en vrije tijd. G3 Spaces vindt zijn oorsprong in de wereld van evenementen en entertainment en heeft de manier waarop tijdelijke accommodatie-oplossingen worden geleverd aan grootschalige evenementen veranderd. Na onderzoek en ontwikkeling en door wereldwijd samen te werken met partners met een verschillende achtergrond is er nu de Unfold, een geweldige nieuwe ontwikkeling met oneindig veel mogelijkheden voor flexibele en mobiele ruimtes. De 21ste eeuw vraagt om verplaatsbare en duurzame accommodaties die passen bij onze dynamische en mobiele samenleving. Met de Unfold, ons eerste wapenfeit, presenteren we het meest mobiele gebouw ter wereld”, aldus Chris Dijk, één van de oprichters van G3 Spaces.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

De meeste dossierstukken die te maken hebben met het openbaar onderzoek over een omgevingsvergunning zullen vanaf half mei online te vinden zijn. Die ingreep gebeurt om zoveel mogelijk te vermijden dat documenten die al digitaal beschikbaar[…]

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Meer artikels