Volg Bouwkroniek

Abonneer u Aanmelden
Publireportage

Mobiele en stationaire zeefinstallaties voor alle zeefwerk met FleXiever

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Mobiele en stationaire zeefinstallaties voor alle zeefwerk met FleXiever

De FleXiever was aanvankelijk ontwikkeld voor grondverwerkers en tuinaannemers, maar vandaag biedt hij ook heel wat toegevoegde waarde in de sector van de recycling en andere sectoren. De schudzeefmachines van SMO, de machinebouwer uit Eeklo, bestaan immers uit verschillende varianten en zijn ontwikkeld om mobiel en stationair een oplossing te bieden. 

Van fabriek naar klant

“De klant koopt rechtstreeks van de fabriek. Een kortere communicatielijn bestaat er niet. Verkoop, engineering, productie, service en onderdelen, al deze kennis zit onder één dak. Hierdoor kunnen wij ons heel flexibel opstellen en kort op de bal spelen. De klant kan onmiddellijk rond de tafel zitten met onze ingenieur om een oplossing op maat uit te werken. Een groot voordeel ten opzichte van dealers die buitenlandse merken importeren. Zo zijn wij op dit moment in de weer met een op maat gemaakte zeefmachine die op een baggerponton zal geplaatst worden. Daarnaast zullen wij in de tweede helft van het jaar enkele nieuwe modellen voorstellen om nog beter te kunnen inspelen op de markt van de midi-zeefmachines”, vertelt  Michael De Craene, verantwoordelijke voor FleXiever bij SMO.

Stortbunker

Zo heeft SMO onlangs een stortbunker ontwikkeld die op elk model kan toegepast worden. De stortbunker creëert een capaciteitsverhoging van 80% ten opzichte van het traditioneel beladen van de machine. Dit maakt het beladen van de zeefmachine makkelijker en de traploze snelheidsregeling zorgt ervoor dat je altijd een zuiver afgezeefd product hebt. Bovendien valt deze binnen de afmetingen van het ‘normale’ transport. De combinatie van een FleXiever zeefmachine met stortbunker zet hiermee een nieuwe standaard in de wereld van compacte zeefinstallaties.

Drie fracties

De FleXiever SKID is uitgevoerd op een containerchassis, hierdoor kan  de gebruiker de hele lading in één rit naar de bouwwerf rijden met een dieplader. De machine kan bij het uitschakelen ook onmiddellijk ingezet worden, wat tijds- en kostenbesparend is voor elke onderneming.
Het is steeds mogelijk om deze machine in actie te zien, want SMO heeft te allen tijde ook een demomachine staan.

Mini Screener

De elektrische mini-zeef FleXiever Mini Screener heeft zijn weg al gevonden in verschillende sectoren.  Ze is ideaal voor kleine zeefwerken of zeefwerken in beperkte ruimtes en kan aangevuld worden met een minigraver, Bobcat, schop of transportband. Bovendien is ze ook gemakkelijk verplaatsbaar dankzij hijsogen. Het is dus een ideaal instrument voor tuinaanleggers, hobbyisten, particulieren, recyclingbedrijven, technische scholen, industrie en verhuurbedrijven,... ga zo maar door.

Met een maasopening tot 0,5 mm kunnen heel specifieke materialen uitgezeefd worden. De Mini Screener is o.a. al gebruikt om compost, grond met stenen, metaalshredders, asbest, gipsafval, houtstof, kunstmest, krekels en vleermuizenmest af te zeven. Door zijn compactheid kan de machine gemakkelijk getransporteerd worden. De machines zijn al geleverd tot in Australië, IJsland en Noorwegen.

https://en.flexiever.be/

Publireportage

Meest aanbevolen artikels

Yanmar toont nieuwe rupsdumper op Matexpo

Yanmar toont nieuwe rupsdumper op Matexpo

Yanmar Construction Equipment Europe toonde op Matexpo in Kortrijk voor het eerst in Europa zijn nieuwe model rupsdumper. De C30R-3 heeft de nieuwe Euro Stage IIIB-motor die toelaat om de productiviteit en de kracht te verhogen, terwijl het[…]

19/09/2017 |
Lasertopo en LaboConstruct bieden meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Publireportage

Lasertopo en LaboConstruct bieden meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Couwberghs wordt FM Bouwmachines

Publireportage

Couwberghs wordt FM Bouwmachines

Klaar voor de toekomst met de A50 Eco van Arcomet

Publireportage

Klaar voor de toekomst met de A50 Eco van Arcomet

Meer artikels