Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mobiel oplaadstation van Sortimo en Bosch

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Mobiel oplaadstation van Sortimo en Bosch

Sortimo en Bosch hebben een mobiel oplaadstation ontwikkeld voor de blauwe L-Boxxen van het elektrische gereedschap, dat perfect integreerbaar is in het Sortimo-rekkensysteem. Het oplaadstation bestaat uit een houder voor de L-Boxx die het mogelijk maakt om tijdens het transport zonder problemen het gereedschap op te laden doorheen de wand van de L-Boxx. Zo zijn elektrisch gereedschap en reservebatterijen altijd klaar voor gebruik bij aankomst op de bouwwerf en wordt de reistijd nuttig ingevuld.

Het Bosch Wireless Charging L-Boxx-oplaadstation is compatibel met elke conventionele L-Boxx 136. Deze kan eenvoudig in de houder geplaatst worden waarna beide batterijen meteen beginnen op te laden, zonder kabel. Er is enkel een speciale inleg nodig voor de L-Boxx 136, zodat opladen doorheen de wand mogelijk is zonder open contactpunten.

De Wireless Charging-inleg houdt de Bosch Powertools en bijhorende batterijen op hun plaats. De houder kan geïntegreerd worden in een Sortimo-inrichting, maar kan ook gemonteerd worden op de wand van het bedrijfsvoertuig. De bijhorende omvormer zit reeds in de houder zodat opladen via de sigarettenaansteker mogelijk is. Het oplaadstation kan ook worden aangesloten op het stroomnet met een 230 V-aansluiting.

Dankzij het nieuwe oplaadstation zijn professionals niet afhankelijk van een vaste oplaadtijd, wat een niet te onderschatten tijdbesparing oplevert. Opladen tijdens het transport vereenvoudigt de werkdag en voorkomt het risico om op de bouwwerf aan te komen met niet-opgeladen elektrisch gereedschap.

Met de compatibiliteit tussen het oplaadstation en het systeem voor bedrijfswageninrichting benadrukken Sortimo en Bosch hun gezamenlijke en voortdurende inspanningen om de werkdag van vakmensen gemakkelijker te maken door gebruiksvriendelijke producten, waardoor deze laatsten zich beter kunnen focussen op hun job.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Driekwart Leuvense binnenstad wordt fiets- of voetgangerszone

Driekwart Leuvense binnenstad wordt fiets- of voetgangerszone

Het Leuvense stadsbestuur stelde zopas een behoorlijk drastische ingreep voor: liefst 60% van de Leuvense binnenstad wordt ingericht als fietszone. Samen met de bestaande voetgangerszones (15%) betekent dit dat binnenkort in driekwart van het[…]

Labo Ruimte heeft eindrapport 'Gent, transitie in mobiliteit en ruimte'

Labo Ruimte heeft eindrapport 'Gent, transitie in mobiliteit en ruimte'

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Meer artikels